Mlada osječka glazbenica Nera Mamić, već poznata po singlovima “Jednostavna stvar” i “Alamo”, u autorskoj suradnji s Oljom Dešićem objavljuje još jedan glazbeni uradak, novi singl zanimljiva imena “Tabula Rasa”.

Foto: Tomislav Šilovinac

Nera Mamić mlada je glazbenica iz Osijeka koja se kako sama kaže, glazbom bavi oduvijek. Tabula rasa je još jedan singl u nizu kao dokaz da njezina suradnja s Oljom Dešićem, poznatim hrvatskim skladateljom, dobro funkcionira pošto je Olja Dešić prati sa stvaranjem glazbe i aranžmana otpočetka samostalne glazbene karijere.

Glazbenica Nina Saffron pjesmi je dala upečatljiv naziv i lirički hook.

„Iz jednog poprilično bezidejnog sessiona, rada na sasvim desetoj pjesmi i mog očajničkog vapaja kako se u tom trenutku osjećam kao tabula rasa, Olji su se popalile lampice kako postoji pjesma koja još uvijek nema svog nositelja, a on ga upravo naslućuje. I na prvo slušanje, čula sam kamo to vodi. Izgleda da pjesma može proći kroz puno mijena dok ne poprimi konačni oblik.“ – ispričala je Nera kako je došlo do zajedničke suradnje na ovoj pjesmi.

Pjesma je čekala svoga izvođača sve do Nerine suradnje s Oljom, koji joj je, prepoznavši njene mogućnosti, povjerio rad na tekstu ove pjesme, a nakon toga i samu izvedbu. Nakon singlova “Jednostavna stvar” i “Alamo”, “Tabula rasa” predstavlja nastavak zanimljive glazbene priče koja, uz elemente R&B pop, neo-soula, objedinjuje Nerin atmosferičan vokal i svježinu u interpretaciji te iskustvo i znanje jednog od naših ponajboljih producenata i aranžera, Olje Dešića.

Foto: Tomislav Šilovinac

 „Prirodnije mi je pjevati nešto što sam sama i zamislila i napisala, ali lirički hook tabule rase koji je dala Nina Saffron je nešto od čega se nisam željela više odvojiti i oko čega se prirodno javila neka nova priča koju sam mogla zapisati kroz pjesmu.”

Nera je zablistala kao simbolička Tabula rasa i u spotu u produkciji Cinematica Osijek, pod redateljskom palicom Josipa Grizbahera. Art director spota, akademska slikarica, Viktorija Križanović, zaslužna je za idejni i kreativni koncept koji metaforički povezuje četiri elementa i ostavlja širok prostor raznim interpretacijama, što je prokomentirala i Nera:

„S nekim ljudima klikneš na nultu, to se dogodilo i s Viktorijom! Imala je ideju koja je na prvu zvučala kao nešto što mi, kao mali tim, ne možemo – jako složen i teško izvediv koncept. Ali je ideja vizualiteta bila toliko „to“, da mislim kako je svima proradio onaj unutarnji „e sad baš mogu“ koji ne poznaje negaciju.“ 

Nera je u glazbenim krugovima poznata po suradnjama s a cappella sastavom Akvarel, jedanaesteročlanim disco/funk bendom Electric Corn, Krankšvesterom i mnogim drugima. Predstavljenim singlovima polako, ali sigurno gradi samostalnu glazbenu karijeru.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE