Posljednji tjedni u potpunosti su promijenili, između ostalog, situaciju na lokalnoj i globalnoj glazbenoj sceni.  Odgođeni su ili otkazani brojni koncerti i kulturna događanja, a među njima i samostalni koncert riječkog dua The Siids u Vintage Industrial Baru.

Kako glazbu ništa ne može zaustaviti pa tako ni karantene, The Siids su simbolično 18. ožujka, na dan kada se trebao održati koncert, javnosti poklonili akustičnu verziju pjesme Beats Running Down.

Ogoljena verzija njihovog posljednjeg singla prepuna je simbolike, a crno-bijeli spot sniman u režiji Bojana Kukuljana (Neon Studio) svojom je dramatičnom igrom svjetla i sjene dodatno naglasio atmosferu ove neizvjesne situacije, ali i pružio tračak nade koji se nazire u slikama i stihovima pjesme “Beats Running Down”.

“Snimka akustične verzije pjesme “Beats Running Down” nastala je kao zahvala svima koji su kupili kartu i koji su nas željeli podržati na našem prvom većem samostalnom nastupu u Zagrebu zakazanom 18. ožujka u VIB-u. Obzirom na situaciju oko korona virusa, jedina opcija bila je popeti se na neboder u kvartu i snimiti potpuno ogoljenu verziju našeg zadnjeg singla. Tek nakon snimanja shvatili smo koliko simbolike i neplanirane atmosfere ima pjesma u ovom obliku i kako je zapravo i ovog puta glazba sama od sebe povukla savršenu paralelu sa životom. S jedne strane treba jako malo da nestane sve ono što imaš, a s druge strane dovoljno je isto tako malo da imaš sve što ti je potrebno”, poručio je kreativni autorski tandem, Stanislav Grdaković i Darko Terlević.

Pjesma je originalno objavljena na njihovom debitantskom albumu Brutalist.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE