U subotu 21. ožujka, u krčmi Route 66 održat će se premijera glazbeno-filmskog spektakla The magnificent two – Rabat i Rašpa.

Rabat je vokalno – instrumentalni sastav u četveročlanoj formaciji koji je 2016.-e uspješno ujedinio sport i glazbu. Naime, vokal benda Shujo nakon uspješne teniske karijere (3 puta seniorski prvak bivše države, na ITF listi levitirao između 20. i 30.-tog mjesta, igrao na Wimbeldonu i nositelj 33. mjesta na Roland Garrosu) odlučio je teniski reket zamijeniti ponekad naštimanom gitarom te svojim visokodecibelnim vokalom pridonijeti stvaralaštvu na području suvremene glazbene umjetnosti. U svojoj audioduhovnoj potrazi nailazi na Rabat. Ostatak članova inače nesklonih bilo kakvim sportskim aktivnostima (djelovali u Patarenima, Rizolima, Problem Child, Alkotest, Komesarima, Southern Alias Trio i još kojegdje) u trenu prepoznaju ovu nesvakidašnju sinergiju sporta i glazbe. Plod ove suradnje rezultirao je izlaskom albuma “PAD” objavljenog na etiketi “Slušaj najglasnije/Listen Loudest” (2018.). Album “Pad”. Arhitektura Rabatovih pjesama čvrsto stoji na temeljima energičnog i melodičnog oldschool punk-rocka s povremenim izletima i u druge žanrove, ne odstupajući pri tome od rafinirane garažne zvučne slike koja dominira na njihovim live nastupima. Početkom 2020.-e, Rabat završava svoj novi studijski materijal kojeg predstavlja u EP formatu radnog naziva “Rock je mrtav”, također pod etiketom barda nezavisnog izdavaštva Zdenka Franjića – “Slušaj Najglasnije/Listen Loudest”. Kao prethodnicu nadolazećeg izdanja objavljen je single “Rock je mrtav” s istoimenog EP-ja. Ovaj svevremenski evergreen kao i ostatak materijala sniman je u studiju kod Mahe a za mikseve su zaslužni Robert Mahović – Maha i legendarni ex-Psihomodo Pop “windmill guitar killer” Saša Novak (OHHO Mastering) koji je ujedno i potpisnik masteringa.

Prošlo je skoro godinu dana od posljednjeg koncerta Rašpe u Zagrebu povodom promocije albuma A gdje je revolucija, stoko? , a to pitanje je i dalje aktualno. Budite sigurni da će ga ovi MILF rockeri/JOJ punkeri opet postaviti, jer unatoč kadrovskoj promjeni na gitari Rašpa nije otupila. Dapače, nakon tisuće pređenih kilometara i nastupa na pozornicama širom regije, dečki se vraćaju nikad oštriji i nabrušeniji tamo gdje je sve počelo. Ovaj četverac bez kormilara u sastavu Daniel Springer (bubanj), Duško Isaković (gitara), Ivan Lipak (bas) i Danijel Janković (vokal) isporučuje količinu energije koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Svojim prisustvom ovaj događaj uveličati će i Farbarella, cure na čijem štandu ćete moći kupiti unikatni nakit, lančiće i magnete ručno crtane akrilom, slike vaših najdražih strip junaka, muzičara i zmajeva paljenih na drvu, ali i majice, te diskografiju bendova.

“Upad na ovaj spektakl se ne plaća, tako da pohrlite u što većem broju i dobro se zabavite.”, poručili su iz Route66.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE