U subotu, 22. veljače, slijedi drugo ovogodišnje izdanje osječkog projekta Slamanje, uz sastave Syndrome i Izumiranje vrste.

Uz navedene svirke, Amio predstavlja kolekciju kolaža „SF Retro Jugoslavija“, inspiriranih analognim fotografijama ljudi i gradova iz doba Jugoslavije, često razglednicama. Ovi digitalno obrađeni kolaži utopijske su vizije atomskog doba koje je bilo usko povezano s vizijama osvajanja svemira.

Syndrome je, kako kažu organizatori, najbolje čuvana osječka tajna. Ovoga puta dolaze predstaviti novi album “Istočni blok” i proslaviti 10 godina benda. Uspješno preživjevši mračnu 2017. godinu raspadanja mladih bendova u Osijeku, etablirali su se kao zbilja nezaustavljiv bend. Kroz vrijeme postojanja zvuk im je evoluirao od alternativnog rocka s hookovima na ‘Imitatoru’, preko math i prog rocka na ‘Autopilotu’, sve do eksperimentalnih instrumentala s dosta dub i breakbeat šema koje uglazbljuju na ‘Istočnom bloku’, a dovode nasljeđe od Darkwood Duba i Neočekivane Sile na višu razinu.

Izumiranje vrste: uživo
Osječki kraut punk kvartet koji će se na Slamanju prvi puta predstaviti publici. Sačinjen od članova koji su svirali/sviraju u dobro nam znanim bendovima In Ruff, Layka, Dalstroy, Push My Car.

Uz navedeno, održava se i karnevalski parti pod maskama, koji će klimaksirati spaljivanjem slamnate skulpture na livadi. Ulaz je otvoren za sve članove udruge, a mjesečna članarina iznosi 15 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE