Riječ je o drugom singlu s aktualnog, istoimenog albuma čija se koncertna promocija sprema 25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo gdje će kao predgrupa nastupiti ZMaj.

Zagrebačka inovativna i uzbudljiva instrumentalna četvorku Chui, predstavlja naslovni singl s aktualnog albuma “Iz kapetanovog dnevnika” i njegov prateći video spot s neočekivanim završetkom.

Singl i video spot za “Iz kapetanovog dnevnika” poseban je po tome jer priča priču o dolasku Chuia na planetu Zemlju kroz mnoge reference na popularni znanstveno fantastični serijal Star Trek. Osim ispripovijedane priče o Chuiu, singl metaforički govori i o ljubavi prema glazbi koju možda najbolje dočarava svima nam poznati Star Trek citat – “Otpor je uzaludan”.

Za drugi singl s istoimenog albuma, Chui su udružili snage s Mangrooveom (drugim sastavom frontmana i klavijaturiste Tonija Starešinića), pa su tako korištena dva bubnja i dupli set klavijatura (Toni Starešinić i Leo Beslać), a tu je i Željka Veverec kao naratorica, free jazz saksofonist Vojkan Jocić, uz sub dub baseve Konrada Lovrenčića i bubnjeve Ivana Levačića i Silvija Bočića.

Spot je animirao, snimio i režirao Dalibor Barić s kojim su Chui započeli suradnju na singlu “Pogledaj” i koji je zaslužan i za genijalnu naslovnicu albuma “Iz kapetanovog dnevnika”. Snimatelji su Hrvoje Nikšić i Srđan Sekulović Skansi koji je također radio mix i master, dok je za produkciju zaslužan sam Toni Starešinić koji je ujedno i autor glazbe i teksta pjesme. Bend se također zahvaljuje i Kulturnom Centru Mesnička na ustupanju prostora za snimanje spota te Goranu Delaću na posudbi Star Trek odijela.

25. siječnja u zagrebačkom klubu Boogaloo u organizaciji Dostave zvuka sprema se i koncertna promocija ovog hvaljenog izdanja. Nastup Chuia, koji dolaze u novoj postavi, jedan je od najiščekivanijih domaćih koncerata u novoj sezoni. Uz više gostiju koji će se pridružiti Chuiu na pozornici,večer će otvoriti virovitički eksperimentalni sastav ZMaj kao predgrupa. Ulaznice možete kupiti u Dancing Bear dućanu (Gundulićeva 7) po cijeni od 50 kn u pretprodaji te 65 kn na dan koncerta.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE