Srđan Sacher održao je dugooočekivani, prvi veliki koncert u ispunjenom prostoru Boogalooa, a s novim bendom SACHER potvrdio je da ne živi na staroj slavi!

Ako je suditi po atmosferi u Boogaloou, stari vještac Srđan Sacher vratio se na najbolji mogući način. Koncertna promocija novog hvaljenog albuma ‘Biser, ambra, jantar’ začinjena je i brojnim starim hitovima koje je s novim bendom odsvirao u potpuno novim, rockerski žešćim aranžmanima, a ovacije publike potvrdile su da su stari hitovi u novom glazbenom ruhu, uz nove pjesme s albuma, i više nego dobrodošli.

Bluviinil – Foto: Goran Berović

Koncert je otvoren prvim singlom ‘Mene nisi nikad volila’, uz još dvije pjesme sa novog albuma “Biser, ambra, jantar” – ‘Repete’ i ‘Gizdava’. Usljedio je red hitova iz vremena Haustora i Vještica, a na repertoaru su se našle 60-65, Bez tišine, Zlato, Neobičan dan, Radnička klasa, Treći svijet. S novog smo albuma imali prilike čuti i aktualni singl ‘Vrijeme stalo’, koji je pred sam koncert dobio svoju ekranizaciju. Kraj koncerta simbolično je obilježen pjesmom – ‘Samo ljubav’jer što nam više treba uz ovakvu glazbu i publiku?

“Super smo svirali, i nije me to iznenadilo jer se već na probama kužilo da budemo bili dobar bend. A i jako mi je drago da sam dobili priliku podijeliti binu s meni nekim dragocjenim ljudima koji su svirali i na albumu. I lijepo je bilo vidjeti kako mlade djevojke u publici pjevaju naše pjesme“, poručuje Sacher.

Foto: Goran Berović

Koncertu su se pridružili i brojni glazbeni gosti – Damir Prica na saksofonu, udaraljkaš Hrvoje RupčićRobert Lovrić na sikusima, producent albuma Zvonimir Dusper-Dus, a posebno iznenađenje večeri bio je među publikom skriveni akademski zbor Filozofskog fakulteta Concordia Discors, koji je u jednom trenu, na iznenađenje čitavog auditorija, iz publike krenuo pjevati ‘Totalno drukčiji od drugih’, nakon čega im se pridružila publika koja je atmosferu koncerta dovela do samog usijanja.

Pogledajte atmosferu kad se Sacheru pridružio akademski zbor Concordia Discors!

SACHER & CONCORDIA DISCORS – TOTALNO DRUKČIJI OD DRUGIH 

Foto: Goran Berović

„Još smo pod dojmom. Hvala vam bili ste predivna publika!  Hvala našim gostima – Robertu Lovriću, Damiru Prici Capriju, Hrvoju Rupčiću i Zvonimiru Dusperu!  Hvala Akademskom zboru FFZG-a Concordia Discors na vokalnoj podršći. Davorinu Iliću na odličnom soundu. Voli Vas Sacher!“

Kako piše portal Ravno do dna, bend Sacher ovim je koncertom položio najvažniji test jer ono što smo imali prilike vidjeti i čuti daje naslutiti da bi mogli biti na početku novog, velikog poglavlja jednog od najdarovitijih i najosebujnijih skladatelja koje smo ikada imali’.

Sacheru se kao predgrupa pridružio šibenski kantautorski sastav BluVinil koji se publici do sad predstavio s pet objavljenih singlova, a na koncertu su, osim već predstavljenih pjesama ‘Mili brat’‘Sigurna’ i ‘Moderna’ po prvi put na velikoj pozornici predstavili i novi glazbeni repertoar kojeg do sad nismo imali prilike čuti – ‘Milijun godina’, ‘Apaši’, ‘Ova pjesma’ i ‘Obična ljubav’.

Tekst: Dallas Records

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE