Ovoga petka u Osijeku se priprema novo izdanje projekta Slamanje koje ovoga puta, uz rezidentski sastav Harvo Jay, dovodi bend iz Splita – RØLØ te autorsku izložbu Mateja Matagića.

Slamanje je kulturni projekt nastao suradnjom udruge Slama i benda Harvo Jay, a provodi se kao cjeloviti umjetnički program vizualnih, glazbenih i glazbeno-scenskih umjetnosti.

Izložba Mateja Matagića zakriliti će zidove prostora s pseudo-erotskim ilustracijama na koje se može lupiti etiketa kubizma ili minimalizma. Većinski je riječ o nagim prikazima svakodnevnih žena u emocionalno nesvakidašnjim okolnostima. Svi radovi su nastali kao kreativna terapija u razdobljima kaosa (čitaj kao ispitni rokovi/mamurluci), a to se očituje u potrebi za ravnim, ujednačenim i kontroliranim elementima unutar ilustracija. Budući da autor nije iz „umjetničkog područja“ želja s prethodne izložbe, da se sugrađani aktiviraju na umjetničkoj sceni, ponovno je u središtu izložbene priče, ovoga puta uz naglasak terapeutske funkcije umjetničkog stvaranja, neovisno o talentu ili znanju.

RØLØ je tročlani vokalno instrumentalni sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Lažni Brkovi, Kunjad Arhimed) sa splitskom adresom, a instrumentarij benda čine bubnjevi, bas gitara, gitara i ostala elektronička pomagala. Prije godinu i pol dana počastili su KSET promocijom prvijenca, a ovom prilikom prezentirat će svoj drugi uradak naziva „HØØP” koji je snimljen u poznatom splitskom studiju “Propeler”. Nakon debitantskog nastupa 2015. godine na manifestaciji „Radio na cesti“ radja KLFM, RØLØ redovito nastupa diljem Hrvatske na brojnim festivalima i manifestacijama, a sjećamo ih se i s Brucošijade FER-a 2016. godine, kao i odličnog nastupa na ovogodišnjem Tam-Tam Festivalu na Hvaru.

Rezidenti i domaćini, osječki sastav Harvo Jay, sviraju meth rock, iza sebe imaju nekoliko singlova te album ‘Sok od agonije’. Ovim putem će ponovo zasvirati pred domaćom publikom nakon nekoliko mjeseci.

Ulaz je otvoren za sve članove udruge, a podupirućim članom postaje se učlanjenjem u iznosu od 15 kn.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE