Deseto Slamanje održat će se 31. listopada u prostorijama udruge Slama, a program će predvoditi zagrebački bendovi Žblj Mozaik i No No Instigator, uz izložbe nekoliko studentica.

Slamanje je kulturni projekt nastao suradnjom udruge Slama i benda Harvo Jay. Provodi se kao cjeloviti umjetnički program vizualnih, glazbenih i glazbeno-scenskih umjetnosti.

Žblj Mozaik je zagrebački lo-fi/no wave/noise r’n’r duo koji djeluje kraće vrijeme, ali već iza sebe imaju jedan album i desetke nastupa po regiji. Pjesme su im kratke, brze i logično nelogične, te izazivaju nervozu i epileptično plesanje.

No No Instigator je zagrebačka post-punk/alternative rock trojka koja okuplja neka poznata lica s domaće underground scene. Postoje od 2016. godine i do sada su odsvirali 50-ak koncerata u desetak država (Slovenija, Srbija, Austrija, Mađarska, Njemačka, Švicarska, Bugarska…). Iza sebe imaju jedan diy EP i jedan album. Pjesme su im na engleskom i hrvatskom jeziku, a u svirci se, osim klasične postave bas, bubanj, gitara, ponekad koriste i ritam mašinom. Zvučno podsjećaju na staru gardu post-punk bendova s kraja 70-ih i početka 80-ih godina (Joy Division, The Cure, Sonic Youth, Paraf, Dobri Isak…). Mračno, plesno, pomalo punky, pomalo popish.

Izložba studentica 2. godine diplomskog studija Ilustracija na UAOS-u. Obuhvaća razne teme i tehnike ilustracija, od tradicionalnih do digitalnih ilustracija, kao i stripa. Radovi obuhvaćaju događaje iz života, slobodne teme te vježbe s različitih kolegija. Autorice navode kako žele osječkoj publici približiti ovu umjetničku granu kojom se bave, te na taj način aktivirati nove talente da uz zabavu i umjetnički rad predstave ono što našem gradu nedostaje. Autorice izložbe su Dora Kralik, Ena Vladika, Jelena Vučković te Kristina Penava, a otvorenje je u 20 sati.

Ulaz je otvoren za sve članove udruge, a podupirućim članom postaje se učlanjenjem u iznosu od 15 kn. Službeni event pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE