U pol’ 9 kod Sabe ovog su četvrtka u Tvornici Kulture održali slavljenički koncert u sklopu kojeg su promovirali i svoj novi album “Sve je ovo igra”.

Da Sabe iza sebe imaju već deset godina postojanja isprvo mi je bilo veoma teško povjerovati. Jedan od razloga je zasigurno taj što sam za njih saznala tek kada su izbacili “Stoj na glavi”. Znam, znam, sramim se, ali tako je kako je. No, pretprošle večeri u Tvornici, vidjevši ih na pozornici i sva ona nasmijana lica u publici, shvatila sam kako je za njih to sve, kako kaže i njihov najnoviji album, samo igra! Igra koja te tako lako zavede i u trenu i sam postaješ dio nje. Stoga nije ni čudo da su godine proletjele tako brzo, a Sabe nas i dalje osvajaju iznova i iznova.

Lea Brečak

Već prilikom prve pjesme bilo je očito kako će to biti jedan fantastičan koncert. Atmosfera u publici, ali i na pozornici, među članovima benda, prštala je pozitivom. Frontmenica Martina Zvonić osvojila nas je svojim zaraznim osmijehom, energijom te cijelim performansom. Zapravo, kada malo bolje razmislim, to nije bio običan nastup, to je bila čista uživancija, ljubav, radost, sreća – jedno veliko slavlje u krugu prijatelja! Svaku pjesmu izveli su s neopisivom lakoćom te učinili Tvornicu svojim dnevnim boravkom gdje smo, kao i na svakom rođendanu, zajedno pjevali i nazdravljali.

Lea Brečak

Tijekom večeri na pozornici su im se pridružili i neki posebni gosti. Tako im se na pjesmi “Starimo” na bubnjevima pridružio Berko Muratović iz Jinxa s kojim su surađivali na svojem prošlom albumu. Zatim su im se na pjesmi “Ja sam netko drugi” pridružile Meritasice Anita Valo i Meri Jaman. Moram priznati kako sam na ovoj pjesmi očekivala Remi, dapače radovala sam se što ću ih napokon čuti u live izvedbi, ali i u ovoj kombinaciji pjesma je dobila neku posebnu notu i zadržala svoju bit, a Martina je u šali rekla kako dobro zvuče i da bi bila šteta ako ne snime nešto zajedno. Tako da, željno iščekujemo i tu suradnju! Posljednja gošća, ona po kojoj je bend i dobio ime, bila je naravno Saba. Njihova prva basistica kod koje su se prije deset godina počele održavati prve probe i to u pol’ 9. Zajedno su odsvirali “Disko“, te se polako cijela priča bližila kraju.

Lea Brečak

Tijekom skoro dva sata svirke Sabe su napravile presjek karijere, te su nam za kraj na bisu odsvirali “Prihvaćam sve” i “Uzela si sve“, te jednu pjesmu s novog albuma na kojoj su se uloge na pozornici zamijenile. Naime, Ana Opalić je napustila klavijature te uzela mikrofon i zapjevala duet sa Martinom, dok je Helena Ernoić (basistica) prešla na njezino mjesto, a Zrinka Kolarić s bubnjeva na bas. Publika je bila oduševljena, no ni to nije bio kraj! Prije odlaska, ponovno je zasvirala “Tvoji starci me vole“, ali ovog puta snimka kako bi bend mogao pošteno zaplesati, a to su zatražili i od ostatka Tvornice te je započela ludnica! Svi su pjevali, plesali, skakali, jednostavno rečeno bili sretni!

Sve u svemu, kada sažmemo sve dojmove i emocije, bio je to jedan od najboljih koncerata ove godine. Sabe su dokazale svoju veličinu i snagu, te razlog zbog kojeg su ovdje i zbog kojeg će tu ostati još dugo!

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE