Baroness je sinoć u punom Vintage Industrial Baru održao odličan nastup.

2019. godina će zasigurno ostati u povijesti kao jedna od boljih koncertnih godina u Hrvatskoj, u moru velikih koncerata i odličnih nastupa po klubovima Los Angeles Agency nas je odlučio počastiti i nastupom Baronessa u Vintage Industrial Baru. Baroness su od 2007. godine kad su izdali svoj prvi album osvojili svijet, nastupali sa sa velikim bendovima na najvećim pozornicama svijeta, a ove godine u sklopu svoje velike europske turneje danski  Volbeat ih je pozvao kao specijalne goste na turneji. Tijekom velike europske turneje sa Volbeatom, Baroness će održati samo par samostalnih koncerata od kojih je prvi bio sinoć u Vintage Industrial Baru.

Foto: Luka Antunac

Točno kako je i bilo najavljeno Baroness izlazi na pozornicu Vintage Industrial Bara i svoj nastup otvara pjesmom A Horse Called Golgotha tijekom koje je energija u punoj dvorani jednostavno eksplodirala. Publika je čekala na povratak ovih metalaca punih 13 godina, tada je Baroness nastupao pred nekoliko desetaka ljudi u klubu KSET. Odmah na početku se vidjelo kako John, Gina, Nick i Sebastian stvarno uživaju u svom prvom samostalnom nastupu na ovoj turneji. Setlista je bila puna novih stvari i hitova, pa je tako već druga pjesma večeri bila maestralna March to the Sea, nakon koje su uslijedile Borderlines i Seasons koje se nalaze na jako dobrom novom albumu Gold & Grey koji je objavljen ove godine.

Foto: Luka Antunac

Nakon pjesme Green Theme došlo je vrijeme za pjesmu koja me najviše oduševila na novom albumu Tourniqet tijekom koje se najviše mogla čuti jedina mana koncerta, a to je da se Ginin vokal gotovo cijeli prvi dio koncerta iznimno slabo čuo u dvorani što je nažalost umanjilo doživljaj nekih pjesama. Bilo kako bilo te manje tehničke smetnje su bile otklonjene i John se po prvi put obratio publici i zahvalio na ovako velikom odazivu i još bitnije odličnoj energiji koju nisu baš dobivali tijekom ove turneje i isto tako se zahvalio što su svi izabrali baš njihov koncert, a ne njihovih dragih prijatelja Ufomammut koje se održavao u isto vrijeme u gradu. Pjesme Can Oscura i Front Toward Enemy su se savršeno uklopile u Johnovu zahvalu publici.

John se u više navrata zahvaljivao publici i govorio kako mu je iznimno drago da su se napokon vratili u Zagreb, pa je tako nakon pjesama Eula i Anchor najavio ozbiljnu pjesmu If I Have To Wake Up koja je za mene bila jedan od vrhunaca koncerta. Shock Me, Broken Halo i The Gnashing su označile kraj regularnog dijela nastupa. Nakon kratkog ali gromoglasnog skandiranja bend se vraća na pozornicu i malo “teži” bis, kako je rekao John, otvaraju pjesmom Sweetest Curse na koju se odmah nadovezala pjesma Isak. Za sam kraj je ostavljen najveći hit ovih metalaca, maestralna Take My Bones Away je bila odličan završetak ove večeri.

Foto: Luka Antunac

Baroness su se svakako iskupili za sve te godine tijekom kojih su nas zaobilazili, a odlična publika je njima pružila možda i najbolji koncert prvog dijela turneje. Baroness je pokazao da su iznimno dobar live bend i samo se nadam da neće opet proći 13 godina do sljedećeg nastupa u Hrvatskoj.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE