Naša mlada kantautorica MAR danas će u Saxu održati svoj posljednji nastup prije odlaska u Veliku Britaniju te smo stoga iskoristili tu posljednju priliku da s njom izmjenimo nekoliko riječi.

Marina Elezović, umjetičkog imena MAR, mlada je kantautorica koja je već neko vrijeme aktivna na našoj domaćoj sceni, a početkom godine je objavila svoj debitantski album čija se promocija odvila u zagrebačkoj Močvari. Zbog situacije na domaćoj sceni za koju smatra kako je “prilično negativna i da nema baš perspektive i prikladne publike koja bi potakla nove nade”, MAR je odlučila svoju sreću potražiti van granica Lijepe naše. Povodom njezinog odlaska te posljednog koncerta u Hrvatskoj, u skorije vrijeme, popričali smo s mladom glazbenicom.

Marina, lijep pozdrav! Posljednji put smo pričali početkom godine prije promocije tvog debitantskog albuma „Calling out“. Reci nam kako je prošla promocija i što se sve od tada promijenilo?

Promocija je prošla super iako mi je došla jedna jedina recenzija. Od tada se apsolutno ništa nije promijenilo, samo je krenulo na gore. Mar je upala u egzistencijalnu krizu i shvatila koliko to sve ovdje nema smisla.

Ovog ljeta održala si nekoliko nastupa, što po klubovima, što po festivalima… Koji od njih posebno pamtiš i zašto?

Pa, evo, pamtim Ferragosto jer sam tamo upoznala Urbana. Bilo je to jako lijepo glazbeno druženje i ekipa je lijepo reagirala na moju glazbu, te je atmosfera između mene i njih bila odlična. Sve u svemu, jako lijepi stage i svi su poludjeli, a posebno moji fanovi u prvim redovima.

Jesi li uživala i u ostalim koncertima na Ferragostu ili si tamo bila čisto radi svojeg nastupa?

Uživala sam, da, posebno na Izšetkanom stageu.

Večeras, kao što svi već znamo, nastupaš prije ŽEN u zagrebačkom Saxu. Što nam sve spremaš? Hoćemo li možda čuti i neke nove stvari?

Bit će tri nove pjesme i možda koja obrada. Sad sam se opet malo prebacila na ove obrade pjesama koje nisu toliko poznate, no ja ih sviram ipak nešto malo drugačije – na svoj način! Također, sa sobom nosim i nekoliko CD primjeraka albuma pa ako ga slučajno žeilte imati slobodno mi se javite!

Znači imaš spreman novi materijal! Hoćemo li možda uskoro imati prilike poslušati i neki novi singl?

Uff, da barem! Ali ništa od toga… Imam nove stvari u skicama i četiri su baš nove nove, kompletne i već sam izvodila uživo na Ferragostu i Mesničkoj. A što se tiče singla, ne vjeruj da će biti tako skoro jer za uskoro odlazim.

To sam te baš htjela pitati. Naime, za samo dva dana odlaziš u Veliku Britaniju! Odlaziš li zbog glazbene karijere ili su posrijedi i neke druge stvari?

Pa to je prvenstveno zbog muzike jer se želim probiti na internacionalnu scenu jer ovdje nema ni kruha ni para ni publike.

Zaista se nadaš da češ tamo stvarno uspjeti? Vjerujem da si i sama svjesna kako je sama konkurencija na njihovoj sceni ogromna i svi imaju nešto svoje za ponuditi.

Nadam se da ću uspjeti… Dat ću sve od sebe. Ako ništa barem ću reći da sam probala! No, idem i zbog drugih stvari. Možda pronađem samu sebe jer sam sad u tom periodu gdje sam malo izgubljena…

MAR, sretno! Hvala ti što si odvojila malo vremena za Mixetu, vidimo se u Saxu!

Hvala vama i pozdrav Mixeti!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE