Let 3 je odličnim koncertom proslavio 20 godina rada Tvornice Kulture.

Sinoć je u Tvornici Kulture održan još jedan rođendanski party, koncert grupe Let 3 koji je bio jedan od središnjih događanja višemjesečnog slavlja 20 godina tvornice. Let 3 ne treba apsolutno nikakva predstavljanja, jedan od naših najoriginalnijih i najuspješnijih rock bendova još je jednom protresao Tvornicu i oduševio sve okupljene. Prlja, Mrle i ostatak ekipe su se potrudili da ovim koncertom malo i iznenade zagrebačku publiku, pa se tu osim novih našle i neke starije pjesme ovog benda koje nisu bile svirane dugi niz godina. Par dana prije samog koncerta Let 3 nam je najavio kako publiku prije samog nastupa čeka jedinstven performans, pa smo svi znali da nam se sprema nezaboravna večer.

Foto: Luka Antunac

Točno u 21 sat na pozornici ispred crnog zastora mogli smo vidjeti dva madraca na kojima su ležali Zoran Prodanović-Prlja i Damir Martinović-Mrle vjerovali ili ne spavali pola sata. U cilju da se probudi svijest oko klimatskih promjena, Let 3 je probudio našu svijest spavanjem, da dobro ste pročitali. Nakon pola sata laganog sna, Prlja i Mrle se bude i iz svojih kreveta započinju pjesmu Veliki dan. Između pjesama, iz svog udobnog ležaja Prlja je publici čitao izrazito senzualne ulomke iz erotske knjige dok je Mrletov bas služio kao glazbena podloga “uzbudljivim” tekstovima. Kako su i bili najavili, osim pjesme Veliki dan, u dijelu koncerta “iz kreveta” mogli smo čuti još fantastičnu pjesmu Mornar, Viola, Ja Bih Se Ljubio i Artemida. Nakon laganog i sanjivog dijela došlo je vrijeme za buđenje, dok su se Prlja i Mrle dizali crni zastor se podigao i mogli smo vidjeti cijeli bend koji je započeo pjesmu 21st Century Schizoid Man na koju se nadovezala kultna Vjeran Pas tijekom koje je ugodno popunjena Tvornica Kulture eksplodirala.

Foto: Luka Antunac

Let 3 i Zagreb imaju stvarno posebnu vezu i ne kažem samo to zato što su ovi riječki rockeri u ovoj godini održali više od 5 nastupa u Zagrebu, nego zato što svaki taj koncert bude obilježen odličnom energijom i fantastičnom kemijom između benda i publike. Za razliku od nekih bendova koji održe jednak broj nastupa kao i Let 3 u glavnom gradu, ovi maštoviti riječani uvijek nađu načina kako da svoj koncert pretvore u jedinstveno iznenađenje. Kontinentio je bila odlična uvertira prije moje najdraže pjesme, 999 je publika pjevala zajedno sa Prljom u glas.

Foto: Luka Antunac

Kako je prvi dio koncerta bio posvećen onim manje poznatijim pjesmama, drugi dio je bio rezerviran za sve hitove ovog velikog benda. Pa su se tako u Tvornici mogle čuti pjesme Omađijaj me, Izgubljeni, Ero s onoga svijeta i nezaobilazna Profesor Jakov tijekom koje je publika ponovno uspjela nadglasati bend. Osim odličnih vokalnih sposobnosti Prlje i vrhunske uigranosti ostatka benda trebam istaknuti kako je Mrle persona sama za sebe na pozornici, svojom urnebesnim stavom, vladanjem pozornicom i sve u svemu pozitivnom energijom stvarno podiže svaki koncert za jednu stepenicu više.

Kako je energija sve više rasla u dvorani i publika je bila sve glasnija. došlo je vrijeme za hitove kao što su Drama, Riječke Pičke i Kurcem u Čelo koje su nas dovele do standardnog dijela gdje je glavni reflektor na Mrletu pa je tako Mrle publici zapjevao Ciklamu, Srničicu i Ženu Varam koja je bila najurnebesniji dio koncerta. Stvarno je zanimljivo kako je taj segment uvijek isti na svakom njihovom koncertu, a opet nikad ne bude dosadan i uvijek nasmije sve okupljene. Odlična energija na pozornici vladala je tijekom pjesma Izađi Mala i Tazi Tazi koja je ujedno bila i kraj regularnog dijela nastupa. Za bis su ostavljene Dijete u vremenu, Golub Vaso i maestralna Sam u Vodi koja je označila kraj ovog odličnog rođendanskog slavlja.

Foto: Luka Antunac

Let 3 je po tko zna koji put ove godine oduševio publiku u Zagrebu, svojim jedinstvenim performansom, novim kostimima i kombinacijom manje poznatih stvari i hitova postavio visoku ljestvicu za sve koncerte koji nas očekuju u ovom klubu do kraja godine.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE