Što se to točno krije iza neobičnog imena “Ča-val”? Riječ je o novom, dvodnenom, glazbenom festivalu namjenjenom istoimenom istrijanskom glazbenom pravcu iz 90ih koji i dan danas žari i pali.

Ča-val, popularna i rock-glazba na čakavskom narječju, nazvana po imenu top-ljestvice glazbe na čakavskom dijalektu koja se emitirala na Radio Rijeci. Drži se da su ga osnovali puljski glazbenik, pjesnik i umjetnik Franci Blašković i njegova skupina Gori ussi Winnetou. Dijalektni val u hrvatskom popu i rocku pojavio se 1994. na području od Hrvatskoga zagorja do južne Dalmacije, no samo se na području Istre i Kvarnera dugotrajnije održao i afirmirao u medijima i široj publici, osobito izvedbama skupine Gustafi, pjevača Alena Vitasovića (posebice u suradnji sa skladateljem i tekstopiscem Liviom Morosinom) i skupine Šajeta. (S. Kalapoš Gašparac, Rock po istrijanski, Zagreb 2002).

Još uvijek ti nije jasno o čemu je riječ? Možda će ovaj bogati line-up izvođača pomoći:

PETAK – Alen Vitasović, Šajeta, Elio Pisak
SUBOTA – Gustafi, Livio Morosin i posebni gosti; Kuzma & Shaka Zulu

Dakle zabavna i rock glazba na čakavski/Istrijanski način. Svi smo plesali (i još uvijek plešemo) uz neke od hitova ovih izvođača; “Tu jenu noć” “Tri naranče” “Nebo je žuto” …itd.

ULAZNICE: jednodnevna ulaznica 75 (pretprodaja) /110 kuna (dan), festivalska 110/140 kuna, VIP ulaznica 150 kuna (isključivo u pretprodaji). Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Boogaloou ili preko sustava Entrio.

Share.

About Author

Pišem posvuda. Stalkaj me na instagramu; /gogowantsgainz

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE