Vrijedna ekipa iz Udruge za promicanje glazbe, sporta, kulture i očuvanja okoliša – greenRoom, na čelu s predsjednikom Ivanom Rajkovićem, i ove godine organizirala je čuveni, sedmi po redu, greenRoom festival za sve ljubitelje elektronske glazbe.

Udruga greenRoom može se pohvaliti da je njihov festival jedan od najposjećenijih festivala elektroničke glazbe u regiji, a otprilike sumirajući ovogodišnji broj posjetitelja u oba dana, zaključuje se da se zadovoljna publika svake godine vraća, a očigledno dovodi i nove zaljubljenike u raznovrsna glazbena imena koja ovaj događaj nudi. Ono što je potrebno istaknuti je upravo ta raznovrsnost koju ovaj mali festival u srcu grada Valpova nudi. Iako prvenstveno baziran, što se tiče glazbenog dijela, na elektroničku glazbu, organizatori se uvijek potrude da se u line-upu pronađe i nekoliko rap, pop ili rock izvođača koji će privući dodatne posjetitelje. Osim glazbenog dijela, tijekom dana moglo se uživati u sportskom dijelu programa, od napetog Green Volleyball kupa do zanimljivog bubble footballa. Nažalost, zbog tehničkih poteškoća je planirana Extreme Run utrka otkazana, ali uvjerena sam da su ljubitelji sporta bili itekako zadovoljni ponuđenim programom, koji se odvijao u prekrasnoj prirodi nadomak valpovačkog dvorca Prandau – Normann.

Čuveni kompleks dvorca Prandau – Normann je glavna lokacija koja je tijekom dvije ljetne noći, 23. i 24. kolovoza 2019. godine ugostila desetak glazbenih imena, od onih već dobro poznatih do mladih i “svježih” koji su, barem na ovom festivalu, dobili priliku široj publici predstaviti svoju glazbu. Koncept glazbenog dijela festivala bio je podijeljen na GreenValley Stage, glavni Castle Arena Stage i GreenRoom Stage.

Prvi dan festivala, u petak na Castle Arena Stageu mogli smo poslušati kultnu hrvatsku rap grupu Elemental. Uvijek me razveseli činjenica da ovakvi hrvatski “netradicionalni” bendovi poput Elementala, na čelu s Mirelom Priselac Remi, mogu privući različite generacije, od srednjoškolaca, roditelja s malom djecom do baka i djedova. Iako je atmosfera tijekom koncerta bila više nego pozitivna i dvorište dvorca poprilično popunjeno, uvijek može bolje, ali očigledno je da dio publike nije još bio spreman nego se tradicijski “nabrijavao” ispred dvorca za nadolazeće DJ-e. Slična atmosfera mogla se vidjeti i osjetiti i sljedeću večer, u subotu kada je publiku zabavljao jedan od najpoznatijih hrvatskih funk bendova Songkillers. Gdje god nastupali, bend je uvijek osvježenje za čuti i uvijek je lijepa stvar prisjetiti se njihovih starijih i novijih uspješnica. Nikako manje bitni za spomenuti, zanimljivi izvođači koji su nastupali kao predgrupe “velikana” su valpovački sastav Bikini Motel i belišćansko-zagrebački duo Juraj Jurlina + Jo (Josipa Popović).

Kako je začetna ideja ovoga festivala, što je već spomenuto, elektronička glazba, smatram da je “ponuda” DJ-a za obje večeri bila prilično bogata te se publika mogla zadovoljiti najpoznatijim beatovima hrvatske elektroničke scene. Publika se mogla odlučiti hoće li “rave party” nastaviti na svježem zraku u dvorištu dvorca ili će istražiti njegove prostorije u kojima se odvijala nešto intimnija zabava. Unatoč tome što je mogućnost više izbora svakako plus, može se smatrati i nedostatkom jer je tijekom večeri na određene trenutke došlo do preklapanja nastupa DJ-a te unatoč stalnoj pokretljivosti publike dogodilo se npr. da “vanjski” nastup zagrebačkog DJ-a i producenta Jana Kinčla, koji je nedavno predstavio i novi materijal, bude iznimno slabo popraćen zbog slijeva publike unutar dvorca.

No bez obzira na takve detalje, publika je zaista mogla uživati u nastupima šibenskog DJ-a Lawrencea Kleina, Vedrana Cara, najpoznatijeg u ulozi radijskog voditelja, Domagoja Jakića Yakke koji je prošle godine proglašen najboljim hrvatskim DJ-em prema izboru publike. Također, priliku za nastup dobila su i lokalna elektronička imena poput Marka Felingera, Gorana Kolaka, Sheeptza, Greysoma i Damiana.

Zaključno, greenRoom festival može se navesti kao još jedan slavonski primjer dobre organizacije i kako na zanimljiv način spojiti prirodu i povijest istočne Hrvatske s suvremenom tehnologijom i noćnim životom. Upravo zbog takvih poteza kojima doprinosi i promociji Valpova, festival je priznat kao simbol grada. Još jednom čestitke na organizaciji i veselimo se idućoj godini!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE