Drugi dio slavonske festivalske sezone otvorit će se 31. kolovoza na nešto drugačiji način – skupina entuzijasta u Osijeku organizira Plaža Jam.

Plaža Jam je festival alternativne glazbe i ulične umjetnosti organiziran od strane skupine entuzijasta I volontera. Ulaz na događaj, kao i svi njegovi sadržaji neće se naplaćivati na standardni način. Novac za financiranje sakupljat će se u vidu donacija.

Na prvoj inkarnaciji ovog događanja alternativna glazba bit će predstavljena kroz razne žanrove od strane osječkih izvođača. Glazbeni program tako će žanrovski šetati od hip-hopa koji predstavljaju MC Rima I Tin Arbutina, oko blues-rocka Rovovskog stopala i industrial rocka Seeda do post metala koji će predstaviti Merrow. Za još sadržajniju šetnju tu je i rokenrol Harvo Jaya te eksperimentalni noise rock koji svira Layka. Također računajte i na kvalitetnu selekciju glazbe koju će ekipa ljubitelja slaganja playlista pretvoriti u zanimljivi before/after party.

Ulična umjetnost će biti zastupljena kroz program “Dan oslikanih vrata”. Iza svog informativnog naslova “Dan oslikanih vrata” krije svojevrsni graffiti/street art jam raznih umjetnika u kojemu će svatko od njih oslikati, odnosno po svom ukusu urediti po jedna vrata.

Mjesto održavanja je plaža uz desnu obalu Drave u osječkom kvartu Zeleno Polje. Lokacija je malo teže dostupna te se do nje mora doći blagom offroad vožnjom, odnosno takozvanim prtenim putem. Zašto zabačena plaža usred ničega, a ne neka pristupačnija lokacija? To ćete morati procijeniti sami kada dođete i pogledate oko sebe. Kako bi taj pogled bio što ljepši, skupina volontera vjerojatno i u ovim trenutcima radi na tome da prostor uredi u maniri Do It Yourself principa.

Plaža je pogodna za kupanje (na vlastitu odgovornost), roštiljanje, kampiranje, gradnju kula u pijesku i ostale ljetne aktivnosti. Također će biti dodatno obogaćena sportskim i zabavnim sadržajima. S druge strane, kao i svaki zabačeniji dio slavonskog zelenila, bogata je prirodnim nemanima, prije svega komarcima. Taj problem probat ćemo maksimalno sanirati, ali tu će si svi posjetitelji morati i sami pomoći Autanima, Rideovima , spiralama i ostalim pomagalima.

Dodatne informacije pratite na Facebook stranici događaja, kao i na službenom eventu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE