Imamo i svježe ime na glazbenoj sceni – riječ je o zagrebačkoj grupi Prženje koja je predstavila prvi singl pod nazivom “Idem na more”.

Bend Prženje proizašao je od okupa glazbenika s bogatom glazbenom prošlosti, koji su svirali u raznim bendovima i projektima. Dva člana benda su godinama svirali u metal bendu Free Ride i svirali širom Europe, dok je gitarist široj javnosti poznatiji iz medija kao instruktor gitare iz Gitarskog Kutka (škola gitare s izlogom, vjerojatno najmanja u Europi).

S pjesmom “Idem na more”, kao i ostalima koje imaju u planu, Prženje u cilju ima stvoriti pjesme koje u tekstualno/ideološkom smislu nude kvalitetnu zafrkanciju, dok se glazbeno temelje na tvrdim ritmovima podvučenim pod zanimljivim riffovima/dionicama na gitari.

Pjesma je snimana u Tonski Studio Jura i Soundbender studios, mix i master odradio je Ivan Havidić, a spot su snimili Luka Hrgović, Marin Bušić i Iva Šantić, dok ga je montirao Marin Bušić.

Glazbu pišu sami, a tekstovi su umotvorine pjevača. Najavljuju kako će žanrovski pjesme varirati ovisno o tematici i pristupu, ali da će glazba uvijek morati “pržiti” na neki način.

Kako doznajemo, bend ima još mnogo pjesama u planu i najavljuju suradnje s određenim glazbenicima. Sljedeća pjesma bi trebala biti objavljena u listopadu i, kako bend kaže – “slavi treniranje i borilačke sportove“.

Za sve novosti o novom materijalu i budućim nastupima PRŽENJE možete popratiti na društvenim mrežama.
Instagram
Facebook

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE