Srđan Sacher novim projektom, jednostavnog naziva “Sacher”, predstavlja svoj povratak u pop vode.

Srđan Sacher, zagrebački skladatelj, kantautor i pjesnik, je više puta u intervjuima naglasio da odlazi iz bendova kad dosegnu što su mogli doseći, i kada mu prestanu biti izazov. Glazbom se bavi četrdeset godina, a nove pjesme i dalje zvuče svježe, nema ni traga zamoru materijala. Čuti nove pjesme osnivača kulturnog Haustora, koji je prije 35 godina snimio čuveni album “Treći svijet” s Darkom Rundekom, nije bilo nimalo razočaravajuće.

Prvi singl s albuma, pjesma Mene nisi nikad volila, naizgled melankoličnog naslova, puca od energije kao i cijeli novi album.

Pjesma je zaherovski kompleksna, s njegovim karakterističnim basom, emotivnim, a moćnim vokalom Filipa Riđičkog, začudnim gitarama Ivana Beuca i nesmiljenima gitarama Miljana Bakića te savršeno preciznim bubnjem Drage Brkljačića – Face. Žanrovski je i pjesmu i album najbolje opisati kao autorski pop, ili, kao što je još davno jedan kritičar rekao, Sacher-pop – “Slojevit, smrtonosno ozbiljan, a vedar, kao kad iziđe sunce nakon puno kiše, dok je još sve natopljeno.”

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE