Tijekom proteklih godina TAM TAM Music Festival je izrastao od druženja glazbenika do događaja koji ima reputaciju kao jedan od najboljih malih festivala u regiji. Otok Hvar, zahvaljujući Tam Tam Music Festivalu, tradicionalno krajem sedmog mjeseca postaje utočište za sve ljubitelje nezavisne regionalne glazbe.

Tam Tam se, kao i prošlih godina, održava u Sućurju na otoku Hvaru od 21. do 28. srpnja.

Ove godine nastupa više od petnaest izvođača, kako na glavnom dijelu programa koji se dva dana odvija na nogometnom igralištu, tako i u sklopu programa u festivalskom kampu, gdje će izvođači moći slušati koncerte iz svojih šatora. Osim spomenutog glazbenog programa festival nudi i bogati popratni program koji uključuje i akustične nastupe, performanse, izložbe, satove yoge od strane vrsnih voditeljica i nezaobilazno izležavanje na plaži ili pod borovima u kampu.

Glavni program čine koncerti legendarnih i za Tam Tam već tradicionalnih Repetitor, zatim Trobecove krušne peći, lokalni RØLØ, Žen, Haiku Garden, Harvo Jay, Klotljudi te nezaobilazni From Another Mother.  Program u kampu započinje s mračnim elektronskim punkom Neon Lies i Snooze in motion, a kroz ostale dane festivala nastupit će i začudna Pi, bend Svemir, Ischariotzcky, kantautorica Miriam te će ga nedjelju završiti Onaj Dječak. Poseban dan u programu bit će i otvoreni koncert na Rivi gdje će za domaće nastupiti mistični nemanja i čarobna Mary May. Ove godine popratni program obogatit će glazbeno-poetska improvizacija „Artefakt“ kao i ulični performans POV-POI žonglera iz Makedonije, a bit će tu i predstavljanje knjige Alda Franičevića, izložba Marijana Blažine te šetnja s arheologom, Sućuraninom Nikšom Vujnovićem.

Ovo je osma godina Tam Tam-a, festivala kojeg osobito voli domaća publika, a posljednjih godina broj gostiju iz inozemstva raste i stvara ugodnu atmosferu različitosti, novosti i začudnosti u kojoj se svi zajedno po pristanku trajekta i stupanjem na tlo otoka napokon osjećaju kao kod kuće, čemu dakako doprinose i topli gostoljubivi mještani Sućurja.

8 dana sunčanog Hvara i bogatog programa možete imati za samo 450 kuna. Postoji i mogućnost kupnje karata za četiri dana festivala koji pokrivaju vikend 25.-28. srpnja i to za 250 kuna. Upad na glavni koncertni dio festivala petak i subotu je po 70 kuna, a oba dana po 100 kuna.

U kampu će biti dostupna besplatna pitka voda, osvježavajući tuševi, toalet i struja, ali najvažnije hlad, prekrasno i čisto more i raspjevani cvrčci. I odlična ekipa.

Službeni event festivala pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE