Povodom nastupa na 14. INmusic Festivalu koji će se održati od 24. do 26. lipnja, obavili smo ugodan razgovor s Frankom Turnerom.

Frank Turner je radno viđen gost u Hrvatskoj, a u sklopu turneje kojom promovira aktualan album Be More Kind 25. lipnja stiže i na glavnu pozornicu 14. izdanja INmusic festivala. Par dana prije početka festivala u intervjuu nam je Frank otkrio neke zanimljivosti o sebi i ono najbitnije kad možemo očekivati novi album.

 

Pozdrav Frank, hvala ti puno na odvojenom vremenu i za početak te želim pitati kako si?

Jako sam dobro, hvala ti na pitanju. Trenutno se nalazim u Švicarskoj i uživam u suncu, život je i više nego dobar.

Kako ti je na turneji za sad?

Odlično! Bili smo započeli turneju po ljetnim festivalima.  Održali smo odlične nastupe u Grčkoj i Bugarskoj, što je nešto novo za mene. Jako je dobar osjećaj vratiti se na turneju. Prošlo ljeto baš i nismo bili nastupali na festivalima, pa mi je drago da smo se ponovno vratili festivalima.

Želim ti čestitati na albumu Be More Kind, stvarno mi se sviđa zvuk na albumu, što te najviše inspiriralo za ovaj album?

Hvala ti. Ovo je moj sedmi album kao solo izvođač, želio sam se truditi biti što bolji i izaći iz sigurne zone i probati nešto novo. Dosta sam riskirao tijekom pisanja tekstova i isto tako glazbe. Zvuk na albumu je inspiriran novim zvukovima i tehnologijama. Bio sam čitao jako puno o post punku, Talking Heads i slično te sam slušao dosta bendova tipa Arkells. Što se tiče samih tekstova pjesama na albumu, želio sam se pozabaviti po prvi puta vanjskim svijetom. Ovo je bilo najduže što sam proveo u studiju radi stvaranja novog albuma i mislim da smo uspjeli napraviti dobar album.

Što misliš o promjenama koje si prošao kao tekstopisac kroz svoju karijeru?

Nadam se da sam se promijenio kroz svoju karijeru. Ne želim ostati samo na jednom mjestu i ponavljati se kroz albume. Kako vrijeme ide sve je teže napraviti nešto novo i biti drugačiji, ali uvijek volim dobre izazove.

Osjećaš li veliku razliku između nastupa na nekom velikom festivalu i svojeg samostalnog koncerta?

Nastup na festivalu je prilika za upoznavanje novih prijatelja, što je odlično i češće imam priliku nastupati na zanimljivim i prekrasnim mjestima. Ali u principu mislim da svaki koncert, bio festivalski ili samostalan koncert, ima isti zadatak – zabaviti publiku.

U svom katalogu imaš već 7 albuma, je li ti teško izabrati pjesme koje ćeš izvoditi na koncertu?

Puno, zapravo jako puno vremena provedem razmišljajući koje pjesme izabrati i uvrstiti u nastup, ponekad taj proces zna biti jako dosadan. Nije lagano, puno toga se mora uzeti u obzir.

Već si jednom nastupao na INmusic Festivalu, sjećaš li se tog nastupa?

Sjećam se da je bilo jako dobro. Stvarno volim nastupati u Hrvatskoj, publika nas uvijek odlično prihvati. Na fakultetu sam studirao i povijest Balkana, pa me zanima puno toga i želim istražiti što više.

Prije dvije godine nastupao si na SuperUho Festivalu u Primoštenu, tijekom nastupa pozvao si Billyja Bragga da ti se pridruži i zajedno ste odsvirali pjesmu New Engand, moram ti reći kako mi je to jedan od najboljih koncerata u životu. Sjećaš li se tog nastupa?

O da, naravno da se sjećam to je bio odličan koncert. Billy i ja se znamo jako dugo, ali to je bio prvi put da smo nastupili zajedno sa bendom na pozornici. Na stranu što smo mi prijatelji on je i dalje Billy je*eni Bragg, pa dio mene nije mogao vjerovati da se to stvarno događa! Ponovili smo to još jednom u Australiji krajem godine i bilo je je zabavno.

Kad možemo očekivati novi album?

Novi album je već gotov i trebao bi biti objavljen krajem kolovoza ove godine. Dosta je drugačiji album ponovo pa sam jako uzbuđen.

Imaš li neku poruku za fanove koji dolaze na INmusic?

Pripremite plesne cipele i glasnice!

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE