Jučer su glazbeni program 20. jubilarnog Pannonian Challengea otvorili Silente, Gužva u 16-ercu, Harvo Jay i Igla & Ziherice.

Nakon što su skateri u četvrtak otvorili sportski dio jubilarnog, 20. Pannonian Challengea, te odličnim trikovima zagrijali mnogobrojnu osječku publiku, s druge strane Drave, za savršeno otvorenje glazbenog dijela festivala, u poznatom dvorištu Vege, pobrinuli su se simpatični Dubrovčani okupljeni u Silenteu, koji su odličnim nastupom dokazali svoju popularnost  i na istoku Hrvatske.

Njihovi stari hitovi, ali i nove uspješnice, napravili su melodičan uvod u hardcore nastup starosjedioca, Gužve u 16ercu, koja se ovim putem prisjetila i svog prvog nasupa na 7. Pannonian Challengeu, gdje je prvi puta formalno i debitirao glazbeni program najboljeg festivala ekstremnog sporta u regiji.

Gužva je svojim bezvremenim i lokalpatriotskim hitovima počastila osječku publiku i nakon adrenalinskog skatea dovršila prvi dan 20. Pannonian Challengea.  Glazbeni program u Vegi priveli su kraju Osječani – Harvo Jay te Igla&Ziherice.

Međutim, to je bio uistinu samo početak, a sada podsjetimo da se ovoga petka očekuje možda i najraznovrsniji dan u povijesti najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta. Naime, već od 12 sati započinje natjecanje rolera, odnosno inline amatera, koji će vladati skate parkom na lijevoj obali Drave sve do dolaska profesionalaca u 14 sati. Inline Pro natjecanje započinje u 14.30, a prije samog finala, oko 16 sati sati publika će imati prilike vidjeti potpuno novu, zasad pokaznu disciplinu na Pannonian Challengeu – scooter, iliti popularni romobil.

Na sessionu hrvatskih romobil majstora tako će se demonstrirati trikovi za koje mnogi ni ne znaju da su mogući, nakon čega, u 18 sati započinje Inline Pro finale u zbilja žestokoj konkurenciji najboljih svjetskih rolera. No, u međuvremenu, od 16 do 18 sati će, odmah pokraj skate parka, brojnim posjetiteljima pažnju zaokupiti Original Skillz Jam. U izvrsnoj kombinaciji urbane kulture i Hip-Hopa, Original Skillz Jam donosi Graffiti jam u kojemu će kreativnost biti najvažnija, dok se uz pratnju DJ-eva očekuje B-Boying natjecanje najmlađih snaga lokalne i regionalne plesne scene. Dodjela nagrada najboljim rolerima trebala bi se održati u 19.30, nakon čega ekstremno dobra zabava zajedno s publikom seli u Vegu, gdje započinje party do jutra u iznimno snažnom sastavu.

Tako će Hladno pivo oko 22 sata prvo izići na pozornicu 20. Pannonian Challengea, dok će iza ponoći zagrijanu atmosferu od njih preuzeti jednako legendarni Let 3. Najraznovrsniji dan festivala, nakon punkera iz Dublina – The Nilz, potom će zaokružiti lokalni punkeri, miljenici osječke publike okupljeni u bendu Debeli Precjednik, koji će od 2 sata, pa sve do iznemoglosti, pripremiti Osijek na veliko vikend finale u znaku BMX-a.

Tekst: Pannonian Challenge Press Release

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE