Sarajevski alternativni bend Činčila nakon uspješnih singlova “Egomanijak” i “Marš na Mars” objavljuje novi singl sa nadolazećeg albuma, pod nazivom “Bez oblika”.

“Pjesma Bez oblika prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari “bez oblika“. – izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

„Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja“ izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić.

Drugi po redu studijski album benda Činčila bit će objavljen ove godine, a članovi benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još zanimljivih audio-vizualnih singlova.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE