Nakon dugogodišnjeg rada, nezavisnih izdanja, mixtapeova i aktivnog djelovanja na zagrebačkoj hip hop sceni, reper Matej Dučkić – Suicidal s ponosom predstavlja prvi službeni album ‘Jedino što znam’, u izdanju Dallas Recordsa.

Sa svog prvijenca Suicidal izdvaja još jedan singl, ‘SuperHype’, energijom prožetu traku na kojoj su mu se pridružili i Marko Lasić Nered, ikona domaće hip hop scene te reperi Adnan i Ropez. Za singl je najavljen i spot koji će bez sumnje odlično zaokružiti priču još jednog Suicidalovog uratka.  

Glazbenim putovanjem kroz petnaest pjesama, Suicidal opisuje svakodnevicu života u velegradu, vodi introspektivne borbe s vlastitim strahovima, željama i ambicijama, secira različite slojeve društva s kojima je na ovaj ili onaj način povezan te koristi svaku priliku odati počast uzorima svoje generacije.

‘Jedino što znam’ sadrži i brojna gostovanja elitnih imena hrvatske hip hop scene (General WooTargetNeredKhanRopezInkognito PoparaBrcAdnan) te pjevačka gostovanja (legendarni Bane iz grupe SongkillersLucija Kukor). Album je rađen pod producentskom palicom velikana domaće hip hop produkcije (KooladeBurkyShalla), u izvršnoj produkciji Suicidala. Na albumu se nalazi i bonus track, odlična akustična verzija ‘Stranci od leda’, duet s prespektivnom mladom umjetnicom Jessicom.

U prvoj recenziji albuma, domaći kritičar Anđelo Jurkas ‘Jedino što znam’ ocjenjuje visokom ocjenom 8/10 i o istom piše: “Radi se o albumu bez filera s nekoliko izvrsnih rap vožnji i više nego obećavajućem guranju prema rapu standardnih kvaliteta baziranom na sadržaju (ritam i rima) prije nego formi (pitchevi, autotuneovi, make up).”

Povodom izlaska svog prvog albuma, Suicidal kaže: “Ovo je u isto vrijeme kruna mog dosadašnjeg rada te kamen temeljac budućeg. Dugo sam radio kako na samom materijalu, tako i na PR-u oko istog i zadovoljan sam kako je sve ispalo. Ne znam u kojem smjeru će se moja priča razvijati, ali sam siguran da još nije završena.”

Album će zaći i u fizičkom izdanju, a bit će dostupan u svim boljim glazbenim prodavaonicama i putem Suicidalove službene web stranice.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE