„A gdje je revolucija stoko?“ novi je Rašpin album čija se promocija odigrala jučer u Hard Placeu uz gostovanje Narikača i V okovih.

Za sve one koji su se ikada zapitali „A gdje je revolucija stoko?“, znajte da niste jedini. Naime, Rašpa se zapitala isto, te je sinoć u Hard Placeu dala odgovor na to pitanje – i to kakav odgovor! Najveći mali rock’n’roll klub u gradu na jednu je večer postao pravo poprište jedne čistokrvne punkerske revolucije predvođene vokalno instrumentalnim sastavom Rašpa. Bend je oformljen još 2013. godine, a čine ga Daniel Springer (bubanj), Ivan Lipak (bas, prateći vokal), Robert Rob (gitara, prateći vokal) i Danijel Janković (glavni vokal). Iza sebe imaju već nekoliko izdanja, a ono najnovije naziva „A gdje je revolucija stoko?“ promovirali su sinoć u Hard Placeu.

Boris Krstinić

Negdje oko 23 sata dečki su se popeli na pozornicu i započela je žestoka svirka. Naime, Rašpa je jedan od onih bendova koji ima štošta za reći i čine to bez dlake na jeziku ili kako kaže jedna njihova pjesma – „Rašpa, samo u glavu!“. Pojačane masnim riffovima, moćnom gitarom i žestokim kickom njihove pjesme i njihove riječi dobivaju snagu i šalju važnu poruku, poruku koju publika veoma dobro prihvaća. Stoga nije ni čudo da je ovaj bend sinoć bez imalo muke uspio napuniti Hard Place. Cijedio se znoj, pilo se pivo, širila se fantastična energija , a Rašpa je jednostavno rečeno razvalila!  Tijekom nastupa su izveli oko dvadesetak autorskih pjesama, što s novog, što sa starih izdanja, a na repertoaru se našla i jedna obrada njihovog prijateljskog benda iz Novog Sada. Radi se o pjesmi U Vrtlogu benda Neprijatelj prelazi zeku. U nešto više od sat vremena publika je uživala u njihovim pjesmama, pjevala, skakala te ih na posljetku nagradila velikim pljeskom kojeg su svakako i zaslužili. Rašpa, samo u glavu!

Boris Krstinić

Nakon njih su na pozornicu stupile Narikače. Radi se o punk bendu koji u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije izdao ni jednu pjesmu, ali ih unatoč tome publika dobro poznaje i, u najmanju ruku, obožava. Tijekom njihovog nastupa, koji se sada već zbivao iza ponoći, svi su bili i više nego opušteni pa su ubrzo na pozornicu počeli letjeti i grudnjaci. Do kraja nastupa pozornica ih je bila puna, a za kraj nam je bend citirao jedan govor Franje Tuđmana, naravno, na njima svojstven način.

Boris Krstinić

Slijedio je slovenski bend V okovih koji je osnovan još davne 1989. godine. Postava se mijenjala, ali fanovi nisu. Mnogi još uvijek pamte njihov nastup u Zagrebu kada su 2016. godine u FUKS-u na 40 godina punka odjeveni u pionire, rame uz rame sa Pankrtima, oduzeli dah prisutnima. Sinoć su nam također priredili jednu malu, ali ubojitu dozu punka. Bilo je zaista svega, pa čak i skakanja pjevača s pozornice. Sve u svemu, bila je to večer ispunjena odličnom glazbom koju stvaraju zaista dobri bendovi. Još jednom, za kraj, valja spomenuti bend bez kojeg ove svirke ne bi ni bilo. Rašpo, hvala vam što ste nam priuštili večer za pamćenje!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE