Karlovački rock trio Tight Grips objavio je novu pjesmu popraćenu videospotom pod nazivom “Raft”.

Tight Grips ima novu pjesmu za koju tekst, glazbu i video potpisuje Krešimir Ćurić, a singl nasljeđuje dva već objavljena albuma, debitantski “Storyline” iz 2016. te “Move Along” iz 2018. godine.

Tight Grips je klasični rock trio iz Karlovca nastao u 2014. godini, kada je snimio i svoj prvi demo album, najavljujući ozbiljne ambicije, a službeno su potvrđene samo dvije godine kasnije, pobjedom na HGF festivalu.

Tight Grips je već u godini poslije osnutka odsvirao pozamašan broj koncerata diljem regije te uporedo počeo raditi studijske materijale za prvi album, koji je pod nazivom ”Storyline” pojavio početkom 2016. kao samostalno izdanje.

I upravo to postaje njihova važna godina. Nedugo nakon objavljivanja debitantskog albuma, bend je pobijedio na jubilarnom 20. HGF-u (Hrvatskom glazbenom festivalu), što je formalno priznanje da su u toj sezoni bili najbolji demo bend u Hrvatskoj.

Ljeto 2016. su Tight Grips proveli na nekim zanimljivim festivalima regije, pa je trojac tako nastupio na Bedem Festu u Nikšiću, devetom Ferragosto Jamu u Orahovici, Hoomstocku i šestom RockLiveu u Koprivnici.

Tight Grips 2018 god. izbacuje van svoj drugi studijski album pod nazivom Move Along.

Na poziv MBM Managementa iz Bournemutha, koji između ostalog upravlja karijerom sve probitačnijeg mladog indie banda Xander And The Keys, Karlovčani su od 25. do 27. imali trostruko gostovanje u zemlji koja je oduvijek, kada je rock u pitanju, apsolutni vrh Europe.

Bila su to i tri sasvim različita iskustva, što je dodatno uljepšalo dojam. Prvo je na rasporedu bilo gostovanje na radio postaji HOT uz predstavljanje benda i kratku live svirku. U petak je na red došla tipična engleska klupska svirka u klubu The Grove Tavern u Bournemouthu uz Xander And The Keys, a na kraju vrhunac engleske priče – nastup na Lechlade Festivalu u Cotswoldsu, i to u društvu 70-ak bendova i izvođača iz cijelog svijeta, s headlinerima kao što su Hoosiers i Dr. Feelgod.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE