U srijedu, 24. travnja, u Tvornici Kulture će se održati prvo izdanje Vinyil Factory programa na kojem će nastupiti Klinika Denisa Kataneca i Seine.

Vinyl Factory je zajednički projekt Vinyla i Tvornica Kulture s ciljem promocije autorskih bandova koji su svojim nastupima u Vinylu prevazišli kapacitet kluba i kojima želimo dati priliku pokazati se na velikoj sceni i pred brojnijom publikom. Program će se održavati jednom mjesečno u Velikom pogonu, od travnja do prosinca 2019. godine, u sklopu brojnih kulturnih događanja koja će obilježiti 20 godina Tvornice Kulture. 24. travnja, program će otvoriti kantautorski bendovi Klinika Denisa Kataneca i Seine.

Seine

je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend. Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir…). Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva Sno Sna za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project. Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Novi album najavljen je za početak svibnja 2019.

Klinika Denisa Kataneca

je četvertočlani band na čelu sa zagrebačkim autorom Denisom Katanecom. Čine ju još Karlo Cmrk (bass), Brane Norac (gitara, vokal), Vinko Vujec (bubanj) i interventna Martina Burulic. Krajem 2016. godine Klinika izdaje prvijenac “Nikta Zorja”. Izdanje završava na svim relevantnim listama najboljih albuma 2016. godine. Jesen 2018. obilježava koncertna promocija singla “Rode” koji ujedno najavljuje nadolazeće izdanje Klinike.

 

 

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE