Beogradski Straight Mickey and the Boyz uskoro stižu u Sax gdje će održati promociju novog albuma.

U četvrtak, 9. svibnja, dinamična beogradska trojka po prvi put dolazi u Sax. Poznati kao grooverski rock tornado etablirali su se kao jedan od najperspektivnijih novih regionalnih bendova. Ususret skorom nastupu odlučili smo izmijeniti nekoliko riječi s njima. Što su nam otkrili o sebi, novom albumu i nadolazećim nastupima, saznajte u nastavku.

Ekipo, pozdrav! Evo za početak da vas pitam kako ste? Kakav je Beograd u proljeće?

Odlično, smo mi… Beograd je u isto vreme miran i uzbudjen, tih, a pun frustracija, zabavan dok se drži ozbiljne face. Uostalom, ovde je trenutno jesen! Ne znam šta se vi čuli.

Na sceni postojite već nekoliko godina te ste se opisali kao „dinamična, furiozna trojka odličnih glazbenika“. Što vas to točno čini furioznima i zašto ste taj sav bijes odlučili pretočiti u glazbu?

Opisao nas je neko drugi, to je zapravo citat koji smo prihvatili u nedostatku boljeg ili možda želje da o sebi govorimo. Šta nas čini furioznim je možda živi nastup koji da ukomponujem sa nastavkom pitanja nije nužno vezan za bes, pre će biti da je dinamičan i za nas emotivan, ali svaki ispad iz da kažem standardnog ponašanja privlači odredjenu pažnju, i to je super. Ne kažem da imam nešto protiv besa, ali ovaj bend je nešto daleko kompleksnije.

Recite nam kratko, u tri riječi, što vam glazba predstavlja u životu?

Slično kao i Beograd, mir i uzbudjenje, jesen u proleće, ne pristati na ograničenje i zaboraviti na tri reči kada ih imaš više… Sloboda dragi moji, sloboda!

Početkom svibnja vraćate se u Zagreb te po prvi put stižete u Sax. Radujete li se skorom nastupu pred zagrebačkom publikom?

Baš!

Sjećate li se možda posljednjeg puta kada ste nastupali u Hrvatskoj? Gdje ste održali tadašnji koncert?

Na nekom stejdžu u sklopu InMusic festivala, koji je bio samo za nas to veče. Koje je iznad svega bilo divno! Poslušaš Queense, pogledaš Killse i jedva čekaš da izadješ na binu… Oooo da, puno lepih reči smo dobili nakon tog nastupa. Ali ovo u Saxu će biti posebno uzbudljivo.

Što biste poručili ljudima koji planiraju doći na koncert, ali i onima koji to ne planiraju, što po vašem mišljenju čini vas i vašu glazbu drugačijom i, usudila bih se reći, vrijednom slušanja?

Tako se i ja usuđujem reći da se ovakav nastup ne propušta! Svakako će oni koji budu došli prepričavati onima koji nisu, a to je posebno zanimljivo.

U Saxu ćete promovirati i svoj novi album. Možete li nam ga opisati u nekoliko riječi?

Boli me, boli me, voli me, voli me!

Za kraj, imate li možda već neke ljetne nastupe dogovorene? Gdje vas se može uhvatiti u skorije vrijeme i koji vam je plan u razvoju buduće glazbene karijere?

Nakon Zagreba imamo festival u Subotici i mini turneju u Crnoj Gori, a istoj se posebno radujemo jer nikada nismo svirali tamo. Sve ostalo će biti objavljeno kada se izborimo sa svim obavezama koje smo sebi namestili. U svakom slučaju, sve nas čeka puno toga lepog.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE