Zagrebački eksplozivni rock trojac Gatuzo u četvrtak, 18. travnja, u Tvornici Kulture promovira albuma “Van kontrole”.

Može se reći kako je s ovim najnovijim studijskim izdanjem zagrebački trojac Gatuzo pokazao samu sliku onoga kako oni zapravo žele zvučati. Iz albuma u album, došli su do toga da dodavanjem nekih novih instrumenata, poput sintisajzera, igranjem s aranžmanima te još boljom produkcijom mogu zvučati najbolje do sada.”, riječi su kojima je naš Matej Vidranski u svojoj recenziji opisao njihovo novo ostvarenje. Ususret koncertnoj promociji istog, odlučili smo izmijeniti nekoliko riječi sa Šiljom iz Gatuza. Što nam je sve otkrio o albumu, njegovom nastanku i promjenama koje su se dogodile u bendu, saznajte u nastavku.

Ekipo, lijep pozdrav! Iza vas je jedna kraća studijska pauza. Naime, od vašeg posljednjeg albuma „Megalomanija“ prošlo je nešto više od četiri godine. Kako se osjećate s obzirom da je novi album gotov i spreman da ugleda svjetlo dana?

Napokon je album izašao i radi toga smo sretni, naravno da smo htjeli da se to dogodi i ranije, ali sve oko izlaska albuma se nekako produžilo. Sad idemo što više svirati live taj album i onda krenuti na snimanje novog albuma, da opet ne bude pauza između albuma od skoro pet godina.

Dogodilo se i nekoliko promjena u postavi, kako sada gledate na formaciju od tri glazbenika, je li vam instrumentalno i vokalno lakše realizirati pjesme uživo, s dodatnim mogućnostima improvizacije, koreografije, zajebancije na bini?

Dobili smo novog člana tj. pridružio nam se Jakov na basu, ali kako se mi poznajemo i od prije nemamo uopće osjećaj da je on novi sa nama, naprotiv kao da je sa nama od samog početka. Definitivno je drugačije, mislim imam više slobode u sviranju i pjevanju. Kad smo Goran i ja bili dvojac drugačije je funkcioniralo svirački tj. mogli smo puno više lutati i improvizirati, a sad ipak svatko od nas mora slušati i svatko od nas mora znati što radi u kojem trenutku. Koreografije zasada mi nemamo i nadam se da nećemo ni imati, a ta prirodna energija i zajebancija dolazi sama od sebe i nema baš prevelike veze sa time da li nas je dvoje ili troje u bendu.

„Van kontrole“ vaš je peti studijski album te sadrži deset pjesama. Kako biste nam ga opisali i što vas je najviše inspiriralo prilikom njegova nastanka?

Album radimo još uvijek na način da se posvetimo projektu u cjelini tj. ne radimo na principu singlova, što je danas postalo jako popularno. „Van kontrole“ se bavi pitanjima vezanim uz preispitivanjima sebe u današnjem društvu i svrhom uopće postojanja itd.

Jeste li sretni rezultatom i finalnim zvukom vašeg novog izdanja? Mislite li da se razlikuje od dosadašnjih?

Naravno da smo zadovoljni rezultatom i zvukom na albumu, imali smo neku viziju kako bi album trebao zvučati i mislim da smo se tome dosta približili. Svakako se razlikuje od prijašnjih albuma, ali svaki album je zabilježio trenutak u kojem smo se tada nalazili i neki naš osjećaj prilikom snimanja.

Produkciju albuma potpisuje proslavljeni dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević. Kako je došlo do ove vaše suradnje?

Čuli smo se sa njima, oni su rekli „pošaljite demose“, mi smo im poslali i onda su rekli jednu danas jako popularnu uzrečicu „idemo delat“.

Album ste najavili singlovima „Ima nešto“ , „Mogao bih“ i „Pod kontrolom“. Zašto ste odlučili izdvojiti baš te pjesme?

Ne znam tako je ispalo kad smo bacali grah. Ja osobno ne znam izabrati koja bi pjesma trebala biti singl, vjerojatno zato jer su sve tri različite stilski, pa smo htjeli pokazati širinu albuma.

Također, od deset pjesama koje se nalaze na albumu, postoji li jedna koju biste mogli izdvojiti kao omiljenu, kao favorita?

Meni „Mali mračni svijet“ i „Dug dan“.

Službena koncertna promocija održat će se za nešto manje od dva tjedna, točnije 18. travnja, u Tvornici Kulture. Što nam sve pripremate i hoće li biti možda nekih glazbenih gostiju?

Aranžmanski smo puno radili na starim stvarima i mislim da će to ispasti ludo, sebi smo jako zakomplicirali time, ali je sreća velika kad to sviramo. Neke pjesme su otišle u psihodeliju i bit će super. Mislim da neće biti gostiju.

Za kraj, gdje vas sve možemo uhvatiti nakon promocije? Imate li možda već neke dogovorene nastupe ili nešto drugo?

U dogovoru smo oko festivala koji dolaze i polako slažemo priču oko koncerata. Bit će dosta toga, a sve ćemo obavijestit na našoj stranici i društvenim mrežama.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE