Veliku obljetnicu Gretta će obilježiti izdavanjem kompilacije najboljih i najdražih pjesama s pet albuma nastalih od 2004. godine do dana današnjeg.

Kompilacija nosi kratko i jasno ime “15”, a izlazi pred samu promociju i rođendansko slavlje grupe Gretta u Routu 66, dok je prošlog tjedna izašao novi singl “Hologram”.

“Iznimno smo sretni što izlazi album “15”! On nije klasičan “The Best Of” s petnaest najvećih hitova. Na njemu se nalazi i nekoliko pjesama koje nisu doživjele veliki komercijalni uspjeh, no svaka od njih je na neki način obilježila određeni period benda i baš svaka od njih nam je jako draga. Pjesme su nastajale u periodu od petnaest godina pa je logično da se osjećaju glazbene, sviračke, aranžmanske i produkcijske razlike, no upravo to daje draž albumu.

Povodom 15 godina djelovanja benda, zagrebački rock kvartet Gretta također najavljuje rođendanski koncert, i to na mjestu gdje je sve počelo – Routu 66!
Datum za zapisati u tekicu je subota 20.travnja., ulaznica iznosi 10 kuna, a moći će se nabaviti isključivo na ulazu u klub!

Više riječi o samoj promociji stiže upravo iz redova benda:

“Promociju aktualnog albuma “Gravitacija” smo održali u ispunjenom velikom pogonu Tvornice Kulture, ali ovaj put smo željeli napraviti nešto potpuno drugačije, manje i intimnije. Pošto je album “15” svojevrstan presjek prvih petnaest godina benda, htjeli smo se vratiti “na mjesto zločina”, u klub gdje je sve počelo – Route 66. Istog datuma (20.04.) danas već davne 2004. godine smo upravo u Routeu imali prvi koncert pa je pala ideja da pokušamo napraviti sve identično kao što je bilo tada. Cijena ulaza je ista (10 kuna), prostor je isti (Route 66), datum je isti, sami smo ručno ispisivali ime kluba i datum koncerta na apsolutno sve plakate, baš kao nekad. Obući ćemo robu kakvu smo nosili prije petnaest godina, malo prilagoditi set-listu, osobno pozvati prijatelje koji su bili na prvom koncertu i s kojima se družimo i ružimo sve ove godine. Ukratko, sve je ostalo isto, osim što smo mi malo ljepši nego što smo bili tada, markantniji i 15 godina iskusniji.”

Popis pjesama:

1. Malena (feat. Geby)
2. Moderna
3. Sreća
4. Vatromet za kraj
5. Kaos
6. Gravitacija
7. Sjaj
8. Tražimo
9. Volim te od sutra
10. Tobogan
11. Biti sam
12. Bez riječi
13. Gdje je ovdje ljubav
14. Voli me (feat. Tara Rosandić)
15. Mi smo najbolje
Bonus:
16. Hologram
17. Superstar

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE