U petak 08. ožujka, u zagrebačkoj Tvornici kulture u organizaciji Multikulture i INmusic festivala, nastupio je legendarni Afro-Cuban All Stars band predvođen velikim njegovateljem kubanske glazbe, Juanom de Marcosom.

Već su svojim prvim taktovima rasplesali ugodno popunjeni prostor Tvornice. Zarazni ritam, zvučni refreni i šarm su stvarali pozitivnu očaravajuću atmosferu. U zraku se osjetio entuzijazm publike. Mnogi su pokazali svoje plesačko umijeće, a čak su se i oni najsramežljiviji pridružili toj priči.

Foto: Luka Antunac

Juan je sa svojom plesnom koreografijom djelovao kao pravi dirigent. Uz njega su bend i publika bili kao jedno, a to su potvrdili brojni osmijesi sveprisutnih. Uz Juana, na glavnom vokalu je bio Emilio Suarez koji je svojom bojom glasa i energijom “oborio s nogu”. Instrumentalni dio benda je koncert odradio bez greške. Kemija među njima je djelovala kao da su jedna obitelj, što i nije tako daleko s obzirom da se u bendu nalaze Juanova žena Gliceria Abreu i kćeri Gliceria Gonzalez i Laura Lydia Gonzalez. Imali smo priliku gledati spoj generacija vrhunskih kubanskih glazbenika.

Foto: Luka Antunac

Koncert je trajao dva sata uključujući i dva bisa. Zadnji bis je bio u duhu Dana žena te je i njemu posvećen. Juan je simpatično pozvao svoju ženu i s njom otpjevao uz ples romantični “sentiš. Svojm su izvedbom, punom iskrene ljubavi, raznježili sveprisutne.

Bila je to večer u kojoj su Juan de Marcos i Afro-Cuban All Stars band začarali Zagreb i donijeli ritam Kube u Tvornicu Kulture. Nadamo se ponovnom susretu.

Fotogaleriju koncerta možete pogledati na sljedećem linku.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE