Momčilo Bajagić Bajaga sinoć je sa svojim Instruktorima tijekom gotovo trosatne svirke oduševio prepunu zagrebačku Arenu i održao koncert za pamćenje.

U trenutku kretanja pisanja ovoga članka moram priznati kako sam još uvijek pod dojmom od sinoćnjeg koncerta, koncerta koji je kroz glazbu i ples uspio ujediniti generacije, koncerta kojeg ćemo vrlo vjerojatno pamtiti do kraja života. No, zasad ćemo se samo skromno pohvaliti kako smo bili tamo, kako smo bili dio te priče, te svima koji su je propustili poručiti da im treba biti žao, s razlogom naravno.

Naime, sinoć je jedan on najvećih rokera ovih prostora gotovo trosatnom svirkom pokazao da ga vrijeme nije pregazilo te zašto ga ljudi i dalje toliko slušaju i vole. No, kada sam već spomenula tu riječ valja napomenuti kako je upravo ona obilježila sinoćnji koncert – ljubav! Ljubav prema Bajagi koja je bar na jednu večer uspjela ujediniti nekoliko tisuća ljudi.

Foto: Lea Brečak

Dobrodošli, ova pesma to su ptice, zatrepere kad je mesec pun, lete nebom i pevaju kada sviće“, bili su stihovi pjesme Dobro jutro kojom je Bajaga simbolično otvorio večer te nas odveo na putovanje kroz svoju bogatu glazbenu karijeru. Osim pjesama s najnovijeg albuma „U sali lom“ na repertoaru se su našli i dobro znani hitovi poput Tišine, Život je nekad siv nekad žut, Verujem – ne verujem, Plavi safir, Sa druge strane jastuka, Moji drugovi, 220 u voltima, Od kad tebe volimLepa Janja ribareva kći i još mnoge druge. Na repertoaru se našla čak i jedna numera koju inače izvodi Riblja Čorba, a čiji je autor Bajaga. Radi se naravno o pjesmi Kad hodaš čija je izvedba ugodno iznenadila publiku te nitko nije mogao ostati ravnodušan i ne otpjevati njezine stihove s Bajagom od početka do kraja.

Foto: Lea Brečak

Još jedan trenutak koji je obilježio večer bila je izvedba pjesme Zažmuri tijekom koje se cijela Arena ponovno ujedinila te je publika podigla svoje mobitele koji su u zamračenoj dvorani zasjali poput tisuća krijesnica. Bio je stvarno fantastičan osjećaj doživjeti takvo što.

Foto: Lea Brečak

Iako je trajao gotovo tri sata, koncert je proletio veoma brzo, a Bajaga i ekipa su i dalje bili puni energije te nisu skidali osmijeh s lica. Nakon što su se kratko povukli s pozornice slijedio je bis koji je savršeno zaokružio cijelu priču, a posljednja pjesma večeri bila je Samo nam je ljubav potrebna. Jer tako bi i trebalo biti, zar ne?

Sve u svemu, Bajaga nam je sinoć u Areni sa svojim fantastičnim Instruktorima priredio pravi mali spektakl i poslao najvažniju poruku, poruku ljubavi i mira. Iako su neki u posljednje vrijeme zaboravili na takve male, ali bitne stvari, Bajaga nas je sinoć dobro podsjetio što je to zapravo bitno. To je taj Bajaga koji nas pomera.

Foto: Lea Brečak

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE