FIDO Music Weekend glazbeni festival će u Splitu i ove godine predstaviti odlične izvođače. U klubu Split Circus će se početkom ožujka, od 7. do 9., održati tri koncerta u sklopu, drugog po redu festivala koji je lani vrlo uspješno započeo svoju priču.

Nastupaju:

07.03. Barbara Munjas
08.03. Mind Zo
09.03. Kensington Lima

“Festival će otvoriti Barbara Munjas, poznata po sedmogodišnjem radu u bendu Gustafi. Barbara Munjas u ožujku kreće na novu samostalnu turneju koja starta u Splitu. U proteklih pola godine predstavila je dio svog novog materijala kroz dva singla, Men i Product of your ego. Spomenute pjesme, uz ostatak materijala koji se paralelno snima, će se tijekom godine naći i na prvom Barbarinom solo albumu koji je sjajna mješavina indie-popa i art-rocka. Samo lani je Barbara održala preko 40 koncerata diljem regije, a 2018. je uspješno zaključila nastupom u Berlinu. Pjesme i dosadašnji live nastupi su odlično prihvaćeni od strane publike i struke, a ove godine Barbara najavljuje još jednu bogatu koncertnu turneju.”

Mind Zoo je mladi splitski autorski bend. Kroz svoj EP Temple Of The Heart, te pobjedom na St-art festivalu demo bendova 2017. godine predstavili su publici svoju energiju i specifičan zvuk u kojem će gosti festivala moći uživati drugog dana festivala. Prošle godine su među koncertima upisali i vrlo uspješan nastup na nikšićkom Lake Festu. Prvi službeni album, te prva regionalna turneja ciljevi su splitske hard-rock četvorke od koje se očekuje mnogo.”

“Ovogodišnji FIDO zatvara Kensington Lima, nedavno nominiran i za nagradu Porin u kategoriji najboljeg novog albuma. Započet kao autorski projekt Josipa Radića, Kensington Lima evoluirao je u punokrvni rock’n’roll bend čija vas izvedba vraća u dane kazeta, fiksne telefonije i mlinaca za kafu. Pjesma “Memphis” posljednja je u nizu singlova s hvaljenog debi albuma May, kojeg je domaća glazbena kritika uvrstila u jedno od najboljih ostvarenja 2018. godine, priskrbivši KL nominaciju za Veliki prasak glazbene nagrade Rock&Off. Nastup u Splitu 9.3. bit će prilika za ponovni susret Josipa Radića i Branka Dragičevića koji zajedno čine duo Valentino Bošković, pa nije isključeno ni da se taj susret preseli na pozornicu Circusa.”

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE