Kantautor, pjevač i basist Richard Bona nastupit će uz pratnju benda 9. ožujka u Tvornici kulture. Ovaj koncert označit će početak proljetnog koncertnog serijala “Musicology Barcaffe Sessions”.

 

Nakon sjajnog koncerta Keziaha Jonesa u sklopu “Musicology Barcaffe Sessions” serijala, u zagrebačku Tvornicu kulture dolazi Richard Bona, kamerunski basist, kantautor i pjevač. Umjetnik koji bježi od svrstavanja u bilo koji glazbeni pravac svoj je put započeo već s četiri godine, kada izrađuje svoj prvi instrument. Iako se isprva bavio isključivo tradicionalnom afričkom glazbom, zbog financijskih razloga bio je prisiljen okušati se u jazzu. S 22 godine započeo je formalno glazbeno obrazovanje, a sredinom devedesetih godina seli u New York  i odmah ulazi u etablirane jazz krugove.

 

 

Quincy Jones, jedan od najvećih imena u povijesti jazz glazbe, opisuje ga kao vrsnog pjevača, basista, aranžera, perkusionista i aranžera. Njegova kombinacija tradicionalne afričke glazbe i jazza jedinstvena je i nesvakidašnja, a povezanost s publikom još je jedna od stvari koje ga čine vrhunskim umjetnikom. Popis glazbenika s kojima je surađivao tijekom karijere govori sam za sebe, a na njemu se nalaze Joe Zawinul, Larry Coryell, Michael i Randy Brecker, Mike Stern, George Benson, Branford Marsalis, Chaka Khan, Bobby McFerrin, i Steve Gadd.

Bona je dobitnik brojnih glazbenih priznanja od kojih se posebno ističu „Victoires du Jazz Award“ za najboljeg internacionalnog umjetnika 2004.g., i Grammy za album “Speaking of Now”. Ulaznice za ovu glazbenu poslasticu možete kupiti na svim prodajnim mjestima eventim.hr po cijeni od 125 kuna.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE