S obzirom na bogatu glazbenu ponudu uoči Valentinova jučer smo posjetili čak dva koncerta. Onaj Meritasa i Jelene Radan u Saxu te Natali Dizdar u Vintageu.

When tomorrow comes

Prva stanica na sinoćnjem glazbenom pohodu bio je Sax gdje su Meri Jaman, Anita Valo i Jelena Radan izvodile svoj zajednički koncertni program naziva „When tomorrow comes“. Sama ideja je nastala prije više od desetljeća, a traje sve do danas. Naime u sklopu navedenog koncertnog programa glazbenice predstavljaju neke od pjesama koje su utjecale na njihovo glazbeno sazrijevanje, na njihov glazbeni izričaj. Kako sam još prošle godine na sam Dan žena, u tada rasprodanom Saxu,  imala priliku posjetiti ovaj koncert, nije bilo druge nego da se opet uputim u taj zagrebački klub i ponovno svjedočim čaroliji ovih triju glazbenica.

Hangtime Agency

Od samog početka koncerta cijela priča je bila fantastična. Od atmosfere do pjesama koje zvuče jednostavno odlično u njihovom aranžmanu. Bilo je tu svega. Younga, Eurythmicsa, Depeche Modea, Mando Diao, Alanis Morisette, Cyndi Lauper, te, naravno, i njihovih autorskih stvari. Iako im ovoga puta nije pošlo za rukom rasprodati Sax, što nije ni čudno s obzirom na jučerašnju glazbenu ponudu koja je bila zaista bogata i raznolika, u klubu se skupilo dosta ljudi koji su do kraja večeri stvorili ugodan gužvanac. Spontane, vedre, iznenađujuče pričljive, stvorile su intimnu atmosferu te tako svojim nastupom i sjajnim interpretacijama pjesama mnogima uljepšale Dan zaljubljenih i priredile još jedan koncert za pamćenje.

Valentinovo uz Natali

Sljedeća postaja bio je Vintage Industrial Bar. Na nečiju sreću, ali na moju žalost, koncert je ovoga puta počeo na vrijeme pa sam propustila sam početak. Iako ni Natali nije rasprodala Vintage, također je uspjela prikupiti malenu gomilu s kojom je u intimnoj atmosferi, okružena vrhunskih glazbenicima, obilježila Valentinovo na svoj način. Na pozornici su joj se tako sinoć pridružili Ante Surko, Luka Geček, Vlado Mirčeta, Roni Nikolić, Hrvoje Klemenčić te Ivan Levačić.

Roberto Pavić

Naoružana ovim iznimnim glazbenicima i svojim moćnim vokalom odvela nas je na put kroz dosadašnju glazbenu karijeru, od pjesme koja je sve pokrenula do onih nešto novijih, te pokoje obrade. Vedra, raspoložena, odlično je kliknula s publikom koja je pjevala zajedno s njom i uzvraćala joj sve što im je pružila kroz svoju izvedbu i nastup. Kako se bližio kraj, večer je odlučila zaključiti pjesmom s kojom je zapravo započela svoju glazbenu karijeru, a radi se, naravno, o pjesmi Ne daj. Publika joj se još jednom pridružila te ovaj put otpjevala cijelu pjesmu, od prve do zadnje riječi. Bio je to još jedan odličan koncert intimnog karaktera koji je također mnogima obilježio još jedno Valentinovo.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE