Sinjski PBO (Psihodelična bluz opsesija) objavio je treći studijski album pod nazivom “Neobične pjesme običnog psa”.

Iza projekta PBO stoji glazbenik Milan Mijač, najpoznatiji kao bubnjar grupe M.O.R.T. te glavni čovjek iza nezavisne izdavačke kuće Juda Records. Juda Records istovremeno je i izdavač trećeg studijskog albuma PBO, a nadovezuje se na prethodne “Sve što nisam htio, dogodilo se” (2015.) i “Treća dimenzija ne postoji” (2012.).

Album sadrži osam pjesama koje variraju žanrovski od soula & gospela, sve do stoner trip hopa sa primjesama funka. Za poseban ambijent na cijelom zaslužna je Monika Grubišić Čabo sa svojim prekrasnim glasom, koja je primjerice pjesmu “Molitva” u potpunosti promijenila i napravila od nje prekrasan gospel moment. Album je snimljen u studiju JR Production u Sinju, dok za cover slike zahvaljujemo našoj dragoj suradnici Luciji Batur. “Običan” pas na naslovnici albuma zove se Rea, te se ovim putem zahvaljujemo vlasnici Katarini Babić.

Popis pjesama:

  1. Predstavljam vam…
  2. Čovjeka, samo to!
  3. Povijest jezika
  4. Ne smij se
  5. Spavam
  6. Teške riječi
  7. Pokaži
  8. Molitva

Linkovi za free download i slušanje albuma:
BandCamp: https://mypbomusic.bandcamp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/psihodelicbluesobsession/
YouTube: http://www.youtube.com/user/PBOband?feature=mhee

PBO (Psihodelična bluz opsesija) nastao je krajem 2011. godine sa neobaveznim radom na glazbi koja je služila kao ispušni ventil osobi koja je na turneji i ima veliku potrebu da se izrazi u jednom drugom ruhu.

U proljeće 2012. izlazi album prvijenac “Treća dimenzija ne postoji” koji predstavlja nekakav glazbeni prijelaz u životu jednog glazbenika, te se najviše obraća samom stvaraocu te glazbe. Album je popraćen sa malom turnejom po festivalima poput St-art i Dogana…uglavnom demo festivala.

Sredinom 2015. godine drugi album “Sve što nisam htio, dogodilo se!” izlazi kao mračan prikaz glazbenog djelovanja autora. Na istom albumu gostovali su vrhunski glazbenici poput klaviristice Borne Stanić, prekrasno sramežljivog glasa Ena Šurija, te Johna i Zvrka iz M.O.R.T.-a.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE