Sinoć smo bili na Adamovom nastupu u Saxu, nastupu koji je izuo publiku iz cipela, nastupu koji može biti uzor mnogima. Tako se to radi.

Prije no što uopće započnem pričati o dojmovima s koncerta, moram reći da je to bilo nešto više od običnog koncerta… Sinoć su nam MAR i Adam Semijalac aka Bebe na Vole dopustili da pođemo s njima na jedno veoma posebno glazbeno putovanje koje ćemo, vjerujem, još dugo pamtiti!

Hangtime Agency

Kao što je bilo zakazano u službenoj satnici, u točno 21h na pozornicu je stupila Marina Elezović umjetničkog imena MAR. Radi se o iznimno talentiranoj kantautorici koja polako, ali sigurno zauzima svoje mjesto među afirmiranim imenima domaće glazbene scene. S Adamom je već nastupila prošle godine u Vintage Industrial baru povodom njegove službene promocije albuma „Hate Ia A Wondeful Thing“, a sinoć je opet dobila tu priliku. Stupivši na pozornicu, kantautorica se kratko predstavila publici, zahvalila Adamu što joj je posudio svoju gitaru, te najavila prvu pjesmu. „And I’m singin’ this songs, but I have no words and I’m under the sky and I’m under the clouds with you“ stihovi su pjesme Lost company kojom je MAR otvorila svoj nastup te nas odvela u svoj svijet. Iskrenost, emocije, predanost! To su riječi kojima bih opisala njezinu glazbu, glazbu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Hangtime Agency

Neki bi možda rekli da je kao „mladi“ izvođač još previše sramežljiva ili možda nesigurna, ali to nikako nije točno. Njezine pjesme iznimno su osobne. U svakoj živi djelić njezinih strahova, nadanja, razočarenja, neshvaćanja… No, ova hrabra kantautorica ne boji se ogoliti pred publikom, ne boji se stati pred ljude i pokazati im što ona doista jest, bez ikakvih laganja i pretvaranja.  Pjesme Lost company, My melancholic friend, Brake the chains, Lose you, Gentle song, Go, Six-four, samo su neke od njezinih autorskih stvari koje nam je sinoć predstavila. Svaka je pjesma bila nagrađena velikim aplauzom i publika je zaista slušala što nam MAR pjeva, što nam ima za reći. I taman kada smo u potpunosti bili prepušteni njezinoj glazbi, došao je kraj. Još se jednom zahvalila svima na podršci te najavila zvijezdu večeri – Bebe na Vole.

Hangtime Agency

Adam je svoj nastup započeo nešto drugačije, u svom stilu moglo bi se reći. Tako je prvo odlučio utišati publiku na veoma svojstven način, što mu je odmah pošlo za rukom. Naime na vokalni dio koji je zvučao pomalo zastrašujuće poput zmijskog siktanja, nadogradio je slojeve gitare te stvorio buku koja je zaokupila pažnju publike i tako ih je uspješno utišao, na što se i sam sebi nasmijao. Od tog trenutka pa do kraja večeri svi su pozorno pratili svaku njegovu kretnju, svaku pjesmu – publika je bila u njegovim rukama! Iako se ovaj glazbenik na trenutke ponaša poput totalnog luđaka, ubrzo uvidiš da je sve to dio njegove umjetničke slobode, performansa koji je u najmanju ruku genijalan. A sam zvuk da ni ne spominjem! Čovjek zvuči kao da s njim svira cijeli bend, a sve to postiže uz pomoć nekoliko loop pedala što zvuči fenomenalno.

Hangtime Agency

Novi album je vani pa ćemo večeras malo više svirati te stvari. Znate, ne znate? Pa trpite i uživajte!”, bile su njegove riječi upućene publici koja je prihvatila njegovu igru i podržala svaki njegov hir! Na kraju krajeva, mi smo sinoć bili tamo zbog njega, zbog njegove glazbe i on je toga bio svjestan te koristio svaku priliku da se dokaže kaže netko, usudila bih se reći, superioran. Pjesme je izvodio gotovo savršeno, s iznimnom lakoćom, te je svaka bila nagrađena aplauzom. Bebe na Vole je jednostavno genijalan glazbenik, izvođač, persona koja Adamove osobne pjesme izvodi pomalo drsko, sa sigurnošću i uvjerenjem da je svaka umjetničko djelo koje zaslužuje pažnju.

Hangtime Agency

Sve u svemu bio je to genijalan nastup dvoje iznimno različitih, ali talentiranih umjetnika pred kojima je svjetla budućnost.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE