Kraj je još jedne godine pa je red da se osvrnemo na neka od najboljih regionalnih izdanja koja su obilježila 2018. godinu.

Ova godina bila je nevjerojatno produktivna, inovativna i šarolika po pitanju albuma i progresivna po pitanju novih glazbenih imena, dok su već etablirani glazbenici dodatno potvrdili svoju snagu i nivo kreativnosti.

Za vas su svoje liste ovoga puta pripremili Mislav Bartoš, Bruno Koić, Toni Šafer i Matej Vidranski, a vezano za svako izdanje nalazi se link na recenzije istih.

Mislav Bartoš

10. Mary May – Things You Can’t Put Your Finger On
9. The Miceks – Ljubav, voda i sloboda
8. Maja Posavec – Kada ne bih imala strah
7. Mixed Up Mary – Umolomni
6. Luce – Susret
5. Vojko V – Vojko
4. Lika Kolorado – Smiješ zaurlat
3. Detour – TourDetour
2. Mile Kekin – Kuća bez krova
1. Goran Bare & Majke – Nuspojave:

Nije ovo album koji sjeda na prvu i drugu, ali jednom kada uđe pod kožu – više od tamo ne izlazi. Ne želim ništa prejudicirati niti govoriti unaprijed, ali mislim kako su Nuspojave zasigurno jedan od kandidata za album i rock album godine. ‘Teške boje’ su slušali svi. Ovo neće. S ovim se stvari vraćaju u ruke fanovima. I bit će naveliko prepoznato. Pravi iscrpni i masni uradak.

Bruno Koić

10. Kensington Lima – May
9. Mary May – Things You Can’t Put Your Finger On
8. Bebè Na Volè – Hate Is A Wonderful Thing
7. Vojko V – Vojko
6. Luce – Susret
5. Letu štuke – Topla voda
4. Ischariotzcky – Recovery
3. The Basewalks – Hello
2. Goran Bare & Majke – Nuspojave
1. The Strange – Echo Chamber:

Prošlo je stvarno dosta vremena od prošlog izdanja grupe The Strange. Chris Eckman i nekadašnja Bambi Molesters ekipa pojačana nekim novim članovima ovim su albumom definitivno zapečatili diskografsku godinu, snažnim, senzibilnim i mračnim tonovima. “Echo Chamber” sve je ono što će ljubitelji americane, indie rocka i alternativnog rocka općenito te  Caveovog albuma “Henry’s Dream” jednostavno prigrliti i slušati album iznova i iznova. Bend je s ovim albumom zaslužio stvarno puno, prigrlila ga je kritika i struka, pravo je vrijeme da ga prigrli i šira publika.

Toni Šafer

10. Tyger Lamb – Born Into This
9. Svemirko – Tunguzija
8. Kandžija – Beton
7. Mangroove – Srce
6. Them Moose Rush – Don’t Pick Your Noise
5. Jonathan – To Hold
4. Vojko V – Vojko
3. Edo Maajka – Put u plus
2. Bebè Na Volè – Hate Is A Wonderful Thing
1. The Strange – Echo Chamber:

Četrnaest godina kasnije članovi sada već bivših The Bambi Molestersa predvođeni iskusnim Chrisom Eckmanom, no ovaj puta uz novopridošlice iz riječkog My Buddy Moosea i poneko izvrsno glazbeno gostovanje, stvorili su novo malo remek djelo. Ono je prije svega spoj izvrsnih instrumentalnih dionica, indie refrena i Eckmanove vokalne interpretacije koji stvaraju savršeno usklađenu melodramatičnu cjelinu. „Echo  Chamber“ najbolje je što hrvatska glazbena scena ove godine ima za ponuditi međunarodnom tržištu. Nadajmo se samo da o sljedećem izdanju ovih glazbenih genijalaca nećemo pisati četrnaest godina kasnije. 

Matej Vidranski

10. Mangroove – Srce
9. Mary May – Things You Can’t Put Your Finger On
8. Kensington Lima – May
7. Lika Kolorado – Smiješ zaurlat
6. Luce – Susret
5. Edo Maajka – Put u plus
4. Goran Bare & Majke – Nuspojave
3. Letu štuke – Topla voda
2. Vojko V – Vojko
1. Detour – TourDetour:

Jednostavan, pitak, radiofoničan i smislen album koji odmah sjeda na prvo slušanje. U moru domaćeg mainstreama ovaj album je zasigurno sjeda na vrhunac najboljih albuma unazad nekoliko godina. Od prve do zadnje pjesme, svaka hit za hitom, koje dolaze iz glazbene tvornice Nenada Borgudana, nova pjevačica Gina Damjanović svojim glasom i energijom savršeno je zaokružila cijeli album. Od tematike ljubavi, pa i do društvene kritike, cijeli album učvrstio je status benda kao jednog od onih domaćih bendova bez kojih scena ne može.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE