Udruga za promicanje urbane kulture ARLA iz Đakova organizira festival Kalorifer, koji će se od 24.12.2018. do 05.01.2019. održati u Rock baru King u Đakovu.

Kalorifer će kroz svoja događanja promovirati umjetnost i umjetnike – glazbenike, pisce te slobodne putnike. Festival počinje na Badnjak, 24.12.2018., kada u Kingu nastupa Svemirko. Četiri dana kasnije, 28.12., festival se nastavlja putopisnim predavanjem Aleksandra Belliana „Put do Crnog mora“, a to je ujedno i prvo od dva putopisa pod zajedničkim nazivom „Putevima Istoka.“ Dan kasnije, 29.12., festival se nastavlja koncertom dobro nam poznatog riječkog benda One Piece Puzzle kojemu je ovo treći posjet Đakovu i koji, kako sami članovi kažu, u Đakovu i Slavoniji ima vjernu publiku. Uz njih, istu večer će nastupiti i bend Po’ metra crijeva. 30.12. Kalorifer se nastavlja drugim dijelom „Putevima Istoka“ i to putopisom Marte Džaje „Tri, četiri, sad, Rusija! – Putovanje Transsibirskom željeznicom“.

Kalorifer se nastavlja i u 2019. godini i to 04.01. kada će srpski književnik Bojan Krivokapić đakovačkoj publici predstaviti svoj roman „Proleće se na put sprema“ uz razgovor s moderatoricama Martom Džajom i Larom Mandli. Dan kasnije, 05.01. festival se zatvara trećom po redu Večeri stvaralaštva – spojem autorske poezije i glazbe, a u glazbenom dijelu programa, publika će uživati u zvucima Gypsy Swing Banda te našičkog Vanja & Nešvil Funka.

Sva su događanja u Rock baru King, a ulaz je slobodan!

UDRUGA ARLA

Udruga za promicanje urbane kulture ARLA osnovana je u siječnju 2018. godine u Đakovu s ciljem potpore razvoju urbane kulture u gradu te osvježenja kulturne ponude i identiteta grada. Sukladno svojim ciljevima, Udruga djeluje na području kulture i umjetnosti, ljudskih prava, demokratske političke kulture i zaštite okoliša. Djelatnosti kroz koje se ciljevi postižu jesu predlaganje i provođenje aktivnosti humanog, društvenog i kulturnog karaktera i to kroz organizaciju festivala, tribina, edukativnih radionica, predavanja, kao i kroz sudjelovanje u njima, te kroz poticanje stvaralaštva i oživljavanje prostora grada. Ciljana skupina s obzirom na djelatnosti jesu građani opće populacije s naglaskom na mlade; dijelom članstva, imenom te osnovnom idejom Udruga oživljava najbolje od nasljeđa nekadašnje Udruge za mlade.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE