Dvodnevnim koncertom u zagrebačkoj Tvornici Kulture Elemental je presjekom sad već bogate karijere obilježio 20 godina postojanja.

Tijekom protekla dva dana kroz Tvornicu Kulture je projurio uragan zvan Elemental! Zarazna energija, bezgrešno muziciranje i strast, strast prema onome što rade obilježili su njihove nastupe, ali i dosadašnju glazbenu karijeru.

Naš koncert

Prve večeri na rasporedu je bio „Naš koncert“ na kojem nas je dočekala set lista koju je odabrao sam bend. No, to nije bilo jedino iznenađenje te večeri. Koncert je naime bio sjedećeg tipa. S tim da je samo polovica publike imala mjesta za sjesti dok su ostali bili na nogama, ali to nam naravno nije smetalo jer Elementalova glazba jednostavno poziva na kretanje i ples. Iako im se to možda učinilo kao zanimljiva ideja i nešto novo – drugačije, u publici je bilo negodovanja. Naime stojeći ostatak je htio otići u prve redove i zaplesti kao i na svakom koncertu, dati podršku bendu iz prve ruke, biti tu za njih, ali su ih zaštitari cijelo vrijeme usmjeravali u kutove Tvornice i svaki pokušaj probijanja je bio neuspješan. Iako je publika na samom kraju, na bisu, napokon uspjela u svome planu te su se ljudi probili i zaplesali u prvim redovima, taj dio je ostavio negativnu sjenu na prvi dan. „Volim vas do neba i nazad, ali sam toliko i razočaran“, bile su riječi jednog obožavatelja iz publike.

No, izuzevši taj dio, sam nastup benda bio je fantastičan. Nakon 20 godina Elemental i dalje ima ono nešto! Uspjeli su sačuvati sve svoje najbolje kvalitete, radili su na sebi kako bi postali što bolji, kako bi postali ono što su danas – jedan od najboljih bendova regionalne glazbene scene. Bend koji se ne boji reći što misli, bend koji progovara o svemu onome o čemu drugi šute, bend čija je glazba obilježila generacije. Tijekom ove dvije večeri u Tvornici smo mogli vidjeti zaista šaroliku publiku, ali jedna stvar im je bila zajednička – ljubav koju osjećaju prema Elementalu. Od prvih pjesama iz ranih dana, pa sve do najnovijeg singla Nešto glasno, publika je pjevala zajedno s bendom. Oni su im se dali u cijelosti, ali se i publika davala njima. Energija i atmosfera u Tvornici je bila zaista nešto posebno. „Naš koncert“ je trajao gotovo dva sata, čuli smo širok spektar pjesama te svjedočili prvom nastupu Remi sa gitarom. Sve u svemu bio je to dobar početak slavlja.

Vaš koncert

Druge večeri je slijedio „Vaš koncert“, odnosno koncert na kojem je publika birala set listu. Napokon su svi došli na svoje – u prve redove! Drugog dana je također i posjećenost bila nešto veća što je još više podiglo atmosferu u Tvornici. Također valja spomenuti i da je koncert bio live streaman putem radija od strane HRT-a. Kada bi netko pomislio da će Elemental biti umoran nakon energičnog nastupa kojeg su održali dan prije, bio bi u krivu. Naime atmosfera koja je zavladala druge večeri bila je zaista odlična. Shot i Remi su bili opušteniji nego dan prije, cijeli bend je bio nasmijan, zbijale su se šale, bilo je zanimljivih situacija, uzbuđenja, treme, znakova pažnje i poklona od strane publike i još puno toga što je obilježiljo proslavu velikih 20 godina. No, jedan od trenutaka koji su obilježili večeri bio je kada je zasviralo Nešto glasno. Remi je tada na pozornicu iz publike povukla jedna djevojku koja je tijekom cijele  pjesme ostala pjevati i plesati s njima na pozornici. Cijela dvorana je bila oduševljena tim činom, ali ono što je djevojka napravila na kraju zaista me oduševilo. Kada se pojavio zaštitar da ju odvede s pozornice, Remi ju nije htjela pustiti, ali djevojka je krenula prema zaštitaru, poljubila ga u obraz i pošla s njim. Mislim da ćemo taj njezin čin svi još dugo pamtiti.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE