A cappella osječki sastav Akvarel objavio je novi, drugi po redu album pod nazivom “Iz sveg klasa”.

Akvarel je vokalna skupina koja je nakon albuma prvijenca “Vokal patrioti” predstavila i drugi nosač zvuka izdan putem Croatia Recordsa – “Iz sveg klasa”. Sastav je dobio ideju o snimanju albuma jazz pop a cappella obrada tradicionalnih slavonskih pjesama u kolovozu 2017. godine kada je na poziv direktora festivala Jurice Pađena nastupio na Etno festu Neum s pjesmom “Crne oči”.

U međuvremenu, snimljeno je još devet pjesama u kojima je tradicionalni slavonski instrument zamijenjen suvremenim vokalnim igrama pet ženskih i tri muška glasa: Ozana Tomić, Nera Mamić, Ivana Marinić, Dora Vestić, Marina Hlupić, Davor Solanović, Alan Marinić i Vanja Hrvoje Dražić.

Pjesme: 
1. Škripi đeram (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
2. Tekla voda Karašica (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
3. Tri slavonske (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
4. Tandora (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
5. Ej, Slavonijo, zemljo plemenita (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
6. Sinoć kad je pao mrak (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
7.  Sinoć bila misečina (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
8. Crne oči (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
9. Bećarac (tradicionalna, aranžman Olja Dešić)
10. Seoska sam lola (tradicionalna, tekst Vanja Hrvoje Dražić, aranžman Olja Dešić)

Sve aranžmane potpisuje Olja Dešić, dugogodišnji suradnik, producent i izvrstan poznavatelj vokalne harmonije, ali i glasova i izričaja Akvarela. Album je snimljen u Hard Work studiju u Požegi (snimatelji: Ante Akrap, Olja Dešić, Damjan Pirović), miksan je u Studiju Maraton u Rijeci (miks Olja Dešić, asistenti Matko Margan i Tino Margan), a za mastering je bio zadužen Zoran Švigir iz studija Šišmiš, u Velikoj Gorici. Omotnicu je dizajnirao Mario Majkićkoristeći fotografiju slavonskoga polja Damira Rajlea.

Album je objavljen u digitalnom obliku na glazbenim servisima Deezer, Spotify i iTunes u izdanju Croatia Recordsa, a njegovo CD izdanje očekuje se u siječnju 2019.

Album “Iz sveg klasa” skupine Akvarel možete potražiti na iTunesu i Deezeru, a tijekom dana izlazi i na Amazonu i Spotifyju:
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/iz-sveg-klasa/1444409722
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/79688212

Akvarel je a cappella sastav čiji je zvuk zanimljiv i poseban. izvodi popularnu glazbu višeglasno, bez instrumentalne pratnje, uz vokalni beatbox i vokalnu imitaciju bas gitare. višeglasje koje godi uhu i duši, pjesme svima drage i poznate uz ritam za koji ne možete vjerovati da izlazi iz ljudskoga vokalnog aparata. 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE