Kriva Istina, sekularni hardcore punk bend iz Zagreba i Slavonskog Broda, nakon devet je godina izbacio treći album pod nazivom “Manifest pobune”.

Grupa Kriva Istina objavila je novi nosač zvuka “Manifest pobune”. Album sadrži 11 pjesama i dostupan je na Bandcamp stranici i YouTube kanalu benda. Download folder albuma osim covera i tekstova sadrži i digitalni fanzin “Manifest pobune” unutar kojeg su pokušali objasniti zašto kroz sviranje u bendu promoviraju određene stavove i o čemu ustvari govore njihove pjesme.

“Kad smo kao klinci počeli s bendom i našli svoje mjesto na HC punk sceni, na koncertima su postojali distribucijski stolovi s hrpom muzike, fanzina, prišivki, majica, a ljudi su si međusobno pržili cd-ove, snimali kazete i slali ih poštom te tako otkrivali novu muziku i scenu za koju nisu znali, a koja im je s vremenom postala interesantna i zabavna i u kojoj su aktivno sudjelovali. Kroz takvu interakciju su se kroz godine izgradili odnosi i prijateljstva koja traju i dan danas”, prisjetili su se Bojan, Ivan i Vanja.

“Danas se muzika uglavnom sluša na internetu, a sasvim dovoljno je stisnuti lajk i podijeliti link kako biste nekoga dok scrolla Facebookom možda zainteresirali za muziku i subkulturu koja osim puke zabave nudi i određeni popratni sadržaj koji se suprotstavlja dominantnoj društvenoj paradigmi i vladajućoj ideologiji. Možemo komotno reći da je upravo taj sadržaj dobrano utjecao na nas, našu muziku i viziju svijeta koji nas okružuje”, objašnjavaju članovi “Krivice” i dodaju: “Iz tog razloga smo na neki način željeli oživjeti tu staru priču, ali u digitalnom obliku tako da osim muzike, covera albuma i tekstova unutar foldera koji možete besplatno skinuti s našeg Bandcampa dajemo i digitalni fanzin pod nazivom “Manifest pobune”.

“Stoga ako smatrate da ovaj naš hobi ima nekog smisla kao i scena kojoj pripadamo, slobodno podijelite našu muziku. Ovaj album je naš mali osobni plamičak otpora i posvećujemo ga svima koji se još uvijek trude i na bilo koji način bore za život u boljem i pravednijem društvu”.

Popis pjesama:

 1. Vječna borba
 2. Manifest
 3. Nema povratka
 4. Ostajem
 5. Sve što imam
 6. Reforme
 7. Old school stvar
 8. Prvomajsko sunce
 9. S.A.W.A.
 10. Grad
 11. Kraj

Kriva istina su hardcore punk bend iz Zagreba i Slavonskog Broda osnovani 2002. godine. U njemu sviraju Bojan Tomić (vokal i gitara), Vanja Veselić (bas) i Ivan Blažević (bubnjevi i vokal). Pratite rad grupe na Facebooku, Youtubeu i Instagramu.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE