Sinoć je u Vintage Industrial Baru The Strange održao kraću koncertnu promociju novog materijala za medije i fanove.

Chris Eckman i njegov bend The Strange 2004. godine izbacuju sada već legendarni album Nights of Forgotten Films, koji je pokazao da je spajanje Eckmanovog očaravajućeg glasa i snage The Bambi Molestersa gotovo savršeno, i sada 13 godina kasnije The Strange izbacuju novi album naziva Echo Chamber, album jedne izuzetno posebne atmosfere i divnih melodija. Na samom završetku snimanja albuma  Echo Chamber iz tabora The Bambi Molestersa dolazi vijest da prestaju s radom, a na njihovo mjesto u The Strangeu dolaze članovi benda My Buddy Moose.

Foto: Mihael Klarić

Sinoć je u Vintage Industrial Baru za sve medije i fanove koji su imali sreće da budu pozvani, The Strange održao polusatnu promociju novog materijala. Ne mogu reći da me iznenadilo mnoštvo novinara okupljeno u dvorani Vintagea, ali me svakako razveselilo. Bilo je tu od poznatih televizijskih novinara, raznih portala, novina i urednika radijskih emisija koji su odlučili doći i vidjeti što će nam predstaviti Eckman i ostatak proširenog The Strangea. Već oko devet sati na raznim lokacijama unutar divnog prostora Vintagea mogli smo vidjeti Eckmana i ostatak benda kako marljivo daju intervjue raznim novinarima željnim informacija o novom albumu Echo Chamber kojega smo čekali 14 godina. Oko 22 sata prestaje se s intervjuima i svi polako završavamo svoja pića i krećemo prema dvorani da čujemo i vidimo što nam je to priredio novi The Strange.

Foto: Mihael Klarić

Echo Chamber, kako sam na početku rekao, obiluje divnim melodijama, očaravajućim vokalom i energičnom puhačkom sekcijom. Albumom, a pogotovo onim pjesmama izvedenim sinoć čuju se tonovi i Leonarda Cohena i maestralnog Marka Lanegana čiji utjecaj se jasno mogao čuti u izvedbi pjesme Killing Time koja me najviše oduševila sinoć. Broken Town Blues je sve ono što i sam naslov odaje, fantastična pjesma sa snažnim utjecajima bluesa i melodičnim puhačima. Pjesma Echo Chamber obiluje zvukom Bambi Molestersa, uzletna pjesma sa snažnom ritam sekcijom. Za sam kraj ove kratke promocije ostavljena je pjesma Lonesome Rider, svojevrsna kombinacija bluesa, countryja i indie kojom dominiraju divne melodije i Eckmanov vokal.

Ono što smo imali prilike čuti sinoć u Vintageu je i više nego obećavajuće, The Strange u ovoj postavi uživo zvuči uigrano i snažno, a nove pjesme su bile izvedene besprijekorno. Sada je ostalo samo čekati 13. prosinca i veliki koncert u renoviranoj Tvornici Kulture gdje ćemo vidjeti The Strange u punom pogonu, a ako je suditi po nastupu od sinoć – bit će to jedan odličan koncert.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE