Nakon samo par mjeseci izbivanja iz Hrvatske, Soviet Soviet sinoć je održao koncert u klubu Močvara.

Soviet Soviet se često nalazi na listama ponajboljih europskih post-punk bendova. Osnovani 2008. godine u Italiji, Soviet Soviet su preko svoja tri studijska albuma osvojili europsku post punk scenu. 2016. su izbacili hvaljeni album Endless u sklopu kojega su već odradili par turneja i nastupali u Hrvatskoj, pa su nakon Splita i Šibenika posjetili Zagreb. Intervju s grupom možete pročitati OVDJE.

Prije par dana došla je novost kako Mr. Albino neće ipak nastupiti kao predgrupa, pa su tu ulogu dobile cure iz Playground Hustle. Propustio sam dobar dio njihovog seta, ali ono što sam imao prilike vidjeti u dvadesetak minuta, mogu reći kako je sigurno bilo boljih i kvalitetnijih opcija za predgrupu ovakvog tipa koncerta. No bilo kako bilo, cure su odradile svoj set i pripremile pozornicu za glavne aktere večeri.

Što se može reći o nastupu Soviet Sovieta? Sinoćnji nastup sigurno nije bio za pamćenje, ali su dečki iz Italije u nešto manje od sat vremena odradili svoj set i predstavili svoj album. Već na samom početku bilo je nekakvih tehničkih problema pa je izvedba pjesma Endless Beauty izvedena zapravo dva puta, drugi put mnogo uspješnije. Zvuk u Močvari na početku nije bio najbolji, ali kako se koncert bližio kraji tako se i zvuk malo popravio. Na pjesmama 1990, Warmata i Remeber Now vokal se gubio na trenutke i bio je ugušen preglasnom gitarom. Fairy Tale mi je jedna od najboljih pjesma s aktualnog albuma, pa mi je bilo neopisivo drago što je izvedba te iste pjesme bila zapravo i vrhunac koncerta, odnosno najbolje izvedena. Nakon pjesme Rainbow došlo je vrijeme za vjerojatno najpoznatiju pjesmu ovih talijanskih post punkera, Ecstasy je savršen primjer zašto svi ovakav band uzdižu u visine europskog post-punka, tu se jasno čuju utjecaji i Joy Divisiona i Bauhausa. Ovo je bio dosta kratak koncert, pa su još odsvirane i Introspective Trip i za sam kraj pjesma Further.

Za sam kraj mogu reći kako ovo nije bio najbolji nastup Sovieta u Hrvatskoj, koncerti u Rijeci i Šibeniku su bili ipak bolji, ali sam siguran kako će Soviet Soviet sljedećim koncertom u Hrvatskoj sve greške ispraviti i pokazati još jednom zašto slove za jedan od najboljih europskih post-punk bendova.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE