Aberacija Obskura i Klub Močvara najavljuju ritualno meditativni koncert u Močvari, 9. listopada 2018. godine, a nastupat će Common Eider, King Eider te Drekka.

Common Eider, King Eider je američki projekt Rob “Bees” Fiska, započet 2006. godine u San Franciscu s idejom da nastavi i proširi svoje prijašnje umjetničke pothvate, ali na drugačiji način. Bendovi u kojima je svirao uvijek bi se nakon nekog vremena razišli te je zbog toga projekt započeo sam, ali nakon par godina nastao je otvoreni kolektiv. Istomišljenici okupljeni oko estetskih i političkih ideja, za razliku od standardnih bendova, doprinose i sudjeluju u ritualnim i meditativnim nastupima kada žele i imaju vremena.

Do kraja ove godine izdat će novi EP za Cyclic Law, a u listopadu ove godine i LP za Consouling Sounds. Zagrebačka će publika imati priliku sudjelovati u njihovim najnovijim idejama, a nadamo se i zajedno slomiti koncept publike i izvođača te re-kreirati zajedništvo i konekciju koju je moderni život izrezao iz nas.

Osim Common Eider, King Eider, nastupat će i Drekka odnosno Amerikanac Michael Anderson koji nastupa, putuje, surađuje, skuplja uspomene i gradi veoma osobnu arhivu zvuka koja datira još iz sredine 1980-ih.

Drekka kroz godine nastupanja i snimanja, plovi kroz ranu industrijsku kulturu, krhak sobni noise-folk te ekspanzivne kinematografske teksture. Njegov rad i performansi dodiruju tematike tišine, sjećanja i zaborava. Drekka-ina publika ne posmatra anonimno lice u sjaju laptopa, nego čovjeka koji juri po svojem klimavom stolu posutom kasetofonima, pedalama, zvonima, bagatelinim nakitom, metalima.

Drekka-in novi album, zbirka rijetkih traka i kompilacija od 1996. do 2001. godine, označit će 20. godišnjicu projekta koji uokviruje Drekka-u kao dugogodišnjeg umjetnika s naslijeđem i linearnom niti u svom radu. Album pod nazivom No tracks in the snow bit će izdan krajem 2018. godine na Dais Records.

Vrata Močvare otvaraju se u 20h, a program započinje u 21h. Za kartu ćete morati izdvojiti 40 kuna.

FB EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE