Prije četiri mjeseca kultni osječki punk rock sastav Gužva u 16-ercu slavio je 25 godina postojanja na osječkoj “Školjci”, a ovoga puta ponavljaju slavlje u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, 16. studenog 2018. godine.

Idejni pokretački trojac legendarnih osječkih punkera i veseljaka bili su Muto, Kemo i Jela. Ubrzo im se pridružuju Matak i Mengele, a umjesto Keme u bend ulazi Mrak. Bend je osnovan 1993. godine te nakon šest godina djelovanja izlazi njihov prvi studijski album “Čir na 12-ercu” u izdanju Croatia Recordsa. Širu popularnost u regiji stječu izdavanjem drugog albuma “Punk urac” za izdavačku kuću Dirty Old Empire. Treći, za sada najuspješniji album pod nazivom “Je ne regrette rien” u izdanju Geenger recordsa, objavljuju 2012. godine. Prvim singlom i spotom s ovoga albuma za pjesmu Mene više nema probili su se na vrh regionalnih top lista, a album je pratila serija koncerata po cijeloj regiji.

Dobitnici su nekoliko nagrada, a vrijedi izdvojiti prvu nagradu publike i žirija na ART & MUSIC festivalu u Puli. Osim u Hrvatskoj, vatrene fanove imaju i u drugim državama te su nastupali u Irskoj, Austriji, Njemačkoj, a nisu im strani ni nastupi na velikim regionalnim glazbenim festivalima (EXIT Festival, Arsenal fest u Kragujevcu, crnogorski festival Lake fest u Nikšiću).

Krajem rujna 2017. objavili su novu pjesmu Ne daj me uz popratni videospot, a njome su najavili novi studijski album koji bi trebao biti objavljen ove godine.

Ulaznice za ovaj događaj koštaju 45 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta iznositi 60 kn.

FB EVENT 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE