Nakon dugih 17 godina u zagrebačku Močvaru vraća se Tragedy – crust punk bend osnovan 1999. u Memphisu u Tennesseeu.

Kao što je i rečeno, Tragedy je bend iz Portlanda u Oregonu no originalno osnovan u Memphisu 1999. godine. Sviraju svoju vrstu heavy hardcore punka s melodičnim momentima i neočekivanim preokretima u ritmu. Cijelo su vrijeme svjesni svojih hardcore korijena koji utječu na njihovu glazbu, no žanr odvode u neki novi, inovativni pravac. Članovi benda vrsni su glazbenici u svom žanru, što govori i činjenica da su svirali (i još uvijek sviraju) u pozamašnom broju kvalitetnih bendova u žanru poput His Hero is Gone, Face Down, From Ashes Rise, Funeral, Deathreat…

Tragedy sam izdaje svoje albume na vlastitom labelu “Tragedy records” i osim što su sami izdali sva svoja izdanja (osim splita sa švedskim hardkorašima Totalitär) za svoj bend nemaju nikakav PR, ne promoviraju se i nemaju nikakvu vrstu marketinga. Tragedy nema svoju službenu web stranicu kao ni Facebook stranicu ili ikakve društvene mreže, a nisu skloni ni intervjuima. Ne tretiraju bend kao biznis i prema njemu se odnose izrazito anti-kapitalistički. Ne zanima ih hoće li se njihova glazba (albumi) rasprodati već ih rade za sebe pa ih ni ne najavljuju.

Tako su 31. kolovoza ove godine izdali album Fury na koncertu u Portlandu. Tipično njima, album nije bio najavljen već samo postavljen na merch štandu. Fury donosi mračan, “crusty” hardcore punk tipičan za Tragedy. Na ovom albumu dolazi do malog odmicanja od doom utjecaja na albumu Darker Days Ahead i vraćaju se d-beat momenti s ranijih izdanja. Album je brzih, melodičnih i agresivnih 17 minuta a mene malo podsjeća na Can we call this Life? EP.

Support Tragedyu u Močvari bit će zagrebački hardkoraši Ponor koji su ove godine izdali svoj drugi album Prah i Pepeo, slovenski Pakt koji se sastoji od članova Human Host Body i Melete te Petnaesti Čeh koji su se okupili samo za ovu priliku.

Sve će se odviti 17. rujna s početkom u 21:00 sati, dok je minimalna donacija 45 kuna.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE