Koautor legendarnog hita “Sweet Home Alabama”, gitarist Ed King, preminuo je u 68. godini života, prenosi Rolling Stone.

Ed King preminuo je u srijedu u svom domu u Nashvilleu, a premda uzrok smrti nije potvrđen, King je neko vrijeme vodio bitke s rakom pluća te je u posljednjim danima bio i hospitaliziran.

Vijest je potvrđena na njegovoj stranici na Facebooku: ‘S velikom tugom javljamo da je Ed King preminuo u svom domu u Nashvilleu, Tennesseeju, 22. kolovoza 2018. Zahvaljujemo njegovim brojnim prijateljima i fanovima za ljubav i podršku koju su mu za života pružali.’

I’ve just found out about Ed’s passing and I’m shocked and saddened. Ed was our brother, and a great songwriter and…

Posted by Lynyrd Skynyrd on Thursday, August 23, 2018

Ed King pridružio se Lynyrdu Skynyrdu 1972. godine, nakon što je svirao u vlastitoj psihodeličnoj rock grupi Strawberry Alarm Clock (poznate po pjesmi Incense And Peppermints). Prvotno je bio zamjena basistu Leoneu Wilkensonu, a zatim je i nakon njegovog povratka ostao stalni član u službi treće gitare, koja je bendu dala prepoznatljiv zvuk. Svirao je s njima na prva tri albuma, ‘Pronounced Leh-nerd Skin-nerd’ (1973.), ‘Second Helping’ (1974.) i ‘Nuthin’ Fancy’ (1975.).

Gitarist Gary Rossington odmah nakon spoznajte o smrti objavio je priopćenje: “Upravo sam saznao o Edovoj smrti te sam šokiran i tužan. Ed je bio naš brat, vrhunski tekstopisac i gitarist. Znam da će se ponovno sresti s ostalim dečkima u Rock and Roll raju. Naše misli i molitve su uz njegovu obitelj.”

King je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 2006. kao član benda Lynyrd Skynyrd.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE