Mlada požeška rap-rock grupa Detmeć objavila je svoj prvi singl pod nazivom “Dijelimo se”.

Opširnije, Detmeć je grupa oformljena oko prijatelja i glazbenika koji su ranije već svirali zajedno, a željeli su iskusiti nešto novo. Bivši članovi We Come One-a, Out Of Order-a i Kratera pojačani novim snagama iz Vukovara i Požege, odlučili su napraviti rap band koji će biti drugačiji od ostalih (Karlo Ćavar “Massa” – rap, truba; Filip Kordovan “Koc” – rap, gitara, elektro efekti; Hrvoje Pandžić “Hrca” – bubnjevi; Saša Romić “Sale” – bas gitara; Toni Skoko “Toljo” – rap, gitara). Svoje iskustvo iz svijeta alternativne glazbe prenijeli su u Detmeć što je rezultiralo stihovima koji progovaraju o sistemu, ljudskim odnosima, urušenim sustavima vrijednosti, ali i zajebanciji. Podebljani masnim riffovima, elektronikom i glazbom koja tjera na skakanje fokus stavljaju na autorsko djelovanje.

“Dugo smo razmišljali kojom se pjesmom predstaviti publici. Odluka je pala na “Dijelimo se”. Smatramo da upravo ta pjesma, koja je među našim žešćim ostvarenjima, predstavlja bend u punom sjaju. “Dijelimo se” otkriva spoj našeg instrumentalnog i verbalnog izričaja. Točnije, prikazuje sinergiju rocka i rapa, a poruka koju nosi ne može biti aktualnija vremenu i prostoru koji nas okružuju”

Za mix, master i produkciju pjesme zaslužan je Ante Akrap iz Hard Work studija, videospot je režirao Tvrtko Barišić Vidokk, a glavnu ulogu u videospotu igra Mario Pilon.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE