Dark Circle Festival (ex. Dark “O” Metal Fest) 24. i 25. kolovoza 2018. godine po peti put otvara svoja vrata u napuštenoj riječkoj tvornici Hartera te donosi nastup dva svjetski poznata headlinera – The Crown i Belphegor. Uz njih se očekuje bogat lineup kojeg čine čak 28 bendova iz Irske, Švedske, Slovenije, Italije i Austrije s naglaskom na domaću scenu.

Ovaj ljetni festival posvećen žestokoj glazbi u organizaciji Udruge Ri Rock povodom pete obljetnice obećava povratak korijenima time da će se vratiti u mjesec kolovoz, točnije petak i subotu – 24. i 25. 2018. te uz to napraviti i ono što su organizatori obećali, a to je da će popularni Darko, kako ga fanovi od milja zovu, narasti za još jednu stepenicu i otvoriti svoja vrata još većem broju posjetitelja.

Prvi dan festivala, u petak 24.8.2018., na DARK STAGE iz Austrije stiže Belphegor kako bi promovirali svoj novi album Totenritual, a na istom stageu nastupiti će i Zenoth, Zvijer, Sailing To Nowhere, Sufosia, Decomposing Entity, Kymera i Mburns. Na novom CHAOS STAGEU  isti dan nastupaju Left To Starve, Disbaja, Shin, Morbid Creation, Krlja, Dickless Tracy i Iamdisease.

Drugi dan festivala, u subotu 25.8.2018. na DARK STAGE po prvi puta u Hrvatskoj stižu legendarni death metalci The Crown koji svojom nabrijanom svirkom iz daleke Švedske promoviraju najnoviji dugo očekivani album Cobra Speed Venom. Sigurno smo kako će svoje fanove počastit  i s pokojim starim hitom te tako zadovoljiti sve ljubitelje istinskoga death metala. Uz njih će nastupiti i Core Of Creation, Omnivore, Theories Divide, Defiant, E.N.D., Wolves Within i Throattwister. Na CHAOS STAGEU istog će dana posjetitelji moći poslušati Mamut, Eho, Reverse Gangbang, Negative Slug, Omega Sun, Lord Drunkalot i Emphasis.

U subotu će se od 12 do 18 sati za sve posjetitelje održat i specijalni DARK BEACH PARTY na plaži Empeduje (Morski prasac 2) na Kantridi. Uz besplatan prijevoz koji omogućuje pokrovitelj festivala KD Autotrolej, omogućen je i besplatan ulaz., a za glazbu će se pobrinuti Selektor Skeletor.

Popularna terasa Hartere ponovno je rezervirana za GLAM FLOOR, gdje će DJ Matea Benzan oba dana od 17 do 4 birati najveće hitove starog rocka, glam metal uspješnica i metal himni. Na festivalu će se oba dana održati i mala tržnica pod nazivom DARK SHOPS,a ove godine je i službeni merch festivala znatno bogatiji, pa će se tako u ponudi naći majice, rakije, trzalice, ogrlice, naušnice, zakrpe i naljepnice.

Foto: FB/DarkCircleFest

Službeni prijevoznik za Dark Circle Fest je HŽ Putnički Prijevoz pa tako svi posjetitelji festivala za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40%, a mogu se i prijaviti za besplatno kampiranje na festivalu.  Pravo na kampiranje ostvaruje se uz važeću ulaznicu i prethodnu prijavu.

Ulaznice za ovogodišnji festival po pretprodajnim cijenama (140 kn festivalska, 110 kn jednodnevna) mogu se kupiti online na službenoj stranici www.darkometalfest.com zaključno s 23.08.2018. te kod službenih ambasadora festivala najkasnije do 20.8.2018. Ulaznice po prodajnoj cijeni (180 kn festivalska, 130 jednodnevna) će se moći kupiti na ulazu na dane festivala. Ulaz na festival otvara se oba dana u 17 sati, a pripremljen je i detaljan vodič sa svim informacijama o ulaznicama, prijevozu, kupanju i ostalom sadržaju koji se može pronaći na poveznici: http://darkometalfest.com/hr/o-festivalu/fest-guide .

Organizatori pozivaju sve ljubitelje žestokih nota da se pridruže na najvećem dosadašnjem izdanju ovog festivala te zaključe ljeto uz odlične bendove.

Službeni FB event: https://www.facebook.com/events/1796167650446163/

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE