Kao što smo već najavili, treći po redu 3FF festival i ove se godine održava u Čakovcu, i to 31.08. (petak) i 01.09. (subota).

Uz najavljene FNC Diverzant, M.O.R.T., Core System, Kali Fat Dub, One Step Away, u subotu, 1. rujna, posjetitelje čeka jednako šareni line-up:

Svemirko

Ugodno osvježenje na regionalnoj sceni, izbacili album prvijenac “Vanilija”, sniman, sviran i kreiran samostalno od strane Marka Vukovića, dok su sve ovog ljeta odveli u još toplije krajeve albumom “Tunguzija”. Varijacije synthpopa i plesnih indie riffova donose izuzetnu dinamiku, naročito na live nastupima. Uostalom, uvjerite se sami u suobtu 1.9. na Main Stageu.

ABOP

ABOP je audiovizualni sastav koji izvodi Crossover raznih stilova elektroničke glazbe samo što na pozornici nije DJ nego pet vrhunskih glazbenika! Bend koji umjesto frontmana ima dva bubnjara, zapravo je živa ritam mašina, a oni sjede jedan nasuprot drugoga te udaraju u isti bas bubanj, dok oko njega grade ostatak bubnjarskog seta s obje strane. Zašto je “After Bolji Od Partyja” provjerite u subotu 01.09. kada će vas dečki natjerati da plešete do jutra.

Bitipatibi

Beogradski shoegaze/dream pop interesantnim stihovima i hipnotičkim vokalom Une Gašić te igrom gitara, sintesajzera i ostalih instrumenata prenosi sve u neke druge dimenzije. Nakon prvijenca “Lešnici divlji” ova priča dobiva nastavak s novim izdanjem “Lešnici divlji 2”, album koji se snimao i miksao dvije godine, četiri puta više nego prvi album. Sanjive melodije Bitipatibi slušajte u subotu 1.9.

One piece puzzle

Deri! Rokaj! Guzi!

“Najbolja politika je njihova politika” – vele Riječani koji se stilski kreće u vodama industrial rocka, a njihovi koncertni nastupi su nešto što plijeni pažnju. Žestoka glazba i melodična dernjava vokalistice garancija su dobre žurke! Godine 2009. bend je objavio album »13 zlatnih hitova« koji je u kratkom vremenu postao ultimativni hit te je iznjedrio veći broj uspješnica. Kako izgledaju uživo imate prilike vidjeti u subotu na Mainu.

Daliborovo Granje

Instrumentalni psych/post-rock projekt četvorice mladića iz Čakovca obara sviračkim umijećem i aranžmanima, a njihov album je snimljen u jednoj garaži, bez vokala, samo instrumental. Prepoznatljiv psihodelični/stoner zvuk čine specifičnim koristeći oživljavajući tradicionalne međimurske melodije, ali i kombinirajući math i prog rock elemente. Ukratko – melodični, kompaktni i glazbeno očito naslušani, te svirački vrlo jaki i potkovani s tehnikom instrumentalizacije otvorit će drugi dan festivala.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE