Splitska grupa The Beat Fleet izbacila je singl “Stranci” sa svog posljednjeg albuma “Danas, sutra” iz 2015. godine.

Poznati po svojoj ironiziranoj kritici i analizi svakodnevnice Lijepe naše TBF na njima svojstveno duhovit način progovara o jednoj od najvažnijih gospodarskih grana Hrvatske, turizmu, kroz singl “Stranci”.
Evo što o spomenutoj pjesmi kaže Saša Antić, kultni autor pjesama većeg dijela opusa naših legendarnih splitskih hip-hopera: “Stranci je pjesma sa našeg zadnjeg albuma “Danas, sutra” i obzirom da je prošlo već dosta od njegovog izlaska pitali smo se ima li smisla izbacivati još jedan singl sa tog albuma i shvatili smo da ima, pogotovo što su taktovi pjesme Stranci primjereni nadolazećoj žegi. Što se teksta tiče pjesma tematizira neka od naličja fenomena turizma, privredne grane sa koje visimo, u prvom redu njegovu ulogu u hranidbenom lancu domaćeg eko sustava.

Ova, kao i ostale pjesme s albuma, snimljena je u studiju Bozon u Splitu, a miksana i masterirana je u studiju RSL u Novom Mestu u Sloveniji. Čini se da ovim posljednjim singlom grupa zaključuje svoj album Danas, sutra, te nas uskoro možda očekuju i novi glazbeni materijali TBF-a.

Je li odjeb lansiran i prema strancima, procijenite sami.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE